Κούλουμα στα Λαζαρέττα

ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΥ ΕΘΙΜΟΥ «ΚΟΥΛΟΥΜΑ» ΣΤΗΝ ΣΥΡΟ

Αγαπητοί συμπολίτες και αξιότιμοι φίλοι και φίλες επισκέπτες της Σύρου.

Οι ξέφρενοι εορτασμοί του Τριωδίου στην Σύρο ολοκληρώνονται την Καθαρή Δευτέρα με το πανάρχαιο έθιμο «Κούλουμα».

Η εξοχή θα έχει την τιμητική της! Και εφέτος όλη η Συρος, υποδέχεται τους συντοπίτες αλλά και τους επισκέπτες στην ιστορική περιοχή των Λαζαρέττων όπου ο ΕΠΣΛ (Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Λαζαρέττων) θα αναβιώσει αυτό το έθιμο που τα παλιά χρόνια λάβαινε χώρα μόνο σε αυτό το σημείο του νησιού με όλους τους κατοίκους του νησιού να συρρεουν και να συμμετέχουν με παραδοσιακή μουσική, τραγούδι και χορό, φαγοπότι με σαρακοστιανά εδέσματα σε αφθονία, και φυσικά με τον ουρανό «ζωγραφισμένο» πολύχρωμα και χαρούμενα από το φαντασμαγορικό έθιμο του πετάγματος των χαρταετών.

Σας περιμένουμε στα «Λαζαρέττα» στις 11.00 π.μ. να υποδεχθούμε παραδοσιακά όπως παλιά την άνοιξη χαρίζοντας μοναδικές στιγμές χαράς σε μικρούς και μεγάλους και να προετοιμαστούμε για την μεγάλη πνευματική και σωματική «κάθαρση» πριν από την κατάνυξη της Μεγάλης Σαρακοστής.
Tags: , , , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons