Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Μεγάλης Τεσσαρακοστής 2019

Ανακοινώνεται στους ευσεβείς Χριστιανούς της Σύρου ότι το Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών της αρχομένης Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στη νήσο Σύρο έχει ως ακολούθως:

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 

6:00 μ.μ.- Κατανυκτικός Εσπερινός (Συγχωρήσεως) στο Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β', με Ομιλητή τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Εμμανουήλ Συρίγο.

ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 

6:00 μ.μ.- Η Α' Εσπερινή Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, με Λειτουργό και Ομιλητή τον Σεβασμιώτατο Ποιμε-νάρχη μας κ. Δωρόθεο Β'.

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ (Της Ορθοδοξίας) 

7:30 π.μ.- Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β' και λιτάνευση των ιερών Εικόνων εντός του ιερού Ναού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα πραγματοποιηθούν τα επίσημα εγκαίνια του παρακειμένου Πνευματικού Κέντρου, το οποίο ανακαινίσθηκε με την ευγενική χορηγία των Μεγαθύμων Ευεργετών Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου, προς χρήση των μαθητών και των νέων, που θα φέρει την επωνυμία «ΔΟΜΗ-ΝΙΚΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ».

6:00 μ.μ.- Υποδοχή στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, στην Αληθινή, ιερού Λειψάνου του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά, κομιζομένου από την Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Άνδρου, διά χειρών της Ηγουμενευούσης Οσιωτάτης Μοναχής Παρθενίας, και εν συνεχεία Κατανυκτικός Εσπερινός, με Ομιλητή τον Ελλογιμώτατο κ. Χρήστο Μιχαλόπουλο, Προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων.

ΚΥΡΙΑΚΗ 31 Μαρτίου (Της Σταυροπροσκυνήσεως)

6:00 μ.μ.- Διενοριακή Σύναξη στον Ιερό Ναό Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού Παρακοπής και Ακολουθία των Χαιρετισμών προς τον Τίμιο Σταυρό, με ομιλητή τον Θεολόγο κ. Λάμπρο Παγούνη, Υπεύθυνο του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, κατά την οποία θα τεθεί σε προσκύνηση τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου, κομισθησομένου από την Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Άνδρου στην οποία φυλάσσεται, προς ενίσχυση και αγιασμό των πιστών.

ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΕΣ ΘΕΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ

Σε όλους τους Ενοριακούς Ναούς της Σύρου, οι Προηγιασμένες Θείες Λειτουργίες εκάστης Τετάρτης θα τελούνται το εσπέρας και περί ώρα 6.00 μ.μ., και εκάστης Παρασκευής, το πρωί, κατά τα ειωθότα.

Καλούμεθα όλοι οι πιστοί, με τη βιωματική συμμετοχή μας στη Μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας μας και τις ιερές Ακολουθίες, ιδιαίτερα των Χαιρετισμών προς την Θεοτόκο και του Κατανυκτικού Αποδείπνου, να συμπορευθούμε με τον Χριστό, να Τον ακολουθήσουμε μέχρι το Σταυρό, «ίνα καί συναναστωμεν καί συζήσωμεν Αύτω»!

Ερμούπολη, 4 Μαρτίου 2019

(Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β', εάν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες και τα δρομολόγια των πλοίων, θα πραγματοποιήσει κατά την Μεγάλη Τεσσαρακοστή ποιμαντικές επισκέψεις και στα 12 νησιά της Ιεράς Μητροπόλεως)
Tags:

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons