Δωρήστε βιβλία στη Μικρή Ελεύθερη Βιβλιοθήκη στο "Τρεχαντηράκι της ελπίδας"

Το Πολιτιστικό Κίνημα των Μικρών Ελεύθερων Βιβλιοθηκών που ξεκίνησε πριν από χρόνια στην Αμερική έφτασε ως ιδέα και στη χώρα μας.

Ήδη μερικές έχουν κάνει την εμφάνιση τους και στο νησί μας, τη Σύρο. Αγροικία Ρούσσου, ΚΔΑΠ κλπ.

Οι μικροβιβλιοθήκες αυτές είναι ένα ανταλλακτήριο βιβλίων, μια κοιτίδα πολιτισμού που μπορεί να υπάρχει σε χώρους όπου πηγαινοέρχεται κόσμος και οποιοσδήποτε μπορεί να έχει πρόσβαση. Δηλαδή να παίρνει ένα βιβλίο, να το ξεφυλλίζει, να το διαβάζει και να το επιστρέφει. Επίσης μπορεί να φέρει ένα βιβλίο, το οποίο έχει διαβάσει και αγαπήσει και θέλει να το μοιραστεί με άλλους.

Το σύνθημα είναι: Πάρε ένα Βιβλίο, Διάβασε το, Επέστρεψε το, Φέρε ένα δικό σου.

Εμείς τα παιδιά της Λέσχης Ανάγνωσης στο "Τρεχαντηράκι της ελπίδας" προωθούμε την ιδέα γιατί μας αρέσουν τα βιβλία, ο κόσμος τους, ο θησαυρός τους και η μαγεία τους και θέλουμε και σεις οι μεγάλοι να τα γνωρίσετε, να τα αγαπήσετε και να μπουν στην καθημερινότητά σας ως ευχαρίστηση και απόλαυση. Γι αυτό λοιπόν σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε αρχικά μια Μικρή Ελεύθερη Βιβλιοθήκη εδώ στο "Τρεχαντηράκι". Αν έχετε κάποιο βιβλίο όχι απαραίτητα για μικρούς μόνο αλλά και μεγάλους, ώστε κάθε επισκέπτης ή περαστικός από το "Τρεχαντηράκι" να μπορεί να δανειστεί, ή να φέρει κάποιο βιβλίο που έχει διαβάσει και δεν το θέλει, είναι ευπρόσδεκτο.

Ήδη γίνεται ανάγνωση βιβλίου από την κ. Άννα Ρούσσου για παιδιά του δημοτικού κάθε πρώτο Σάββατο του μήνα 3.30-4.30 μ.μ, την οποία τα παιδιά συμμετέχουν με διαδραστικά παιχνίδια (σχετικά με την μουσική). Στην συνέχεια κλείνουμε με μια μικρή συναυλία στην οποία παρουσιάζουν το αγαπημένο τους κομμάτι που έμαθαν τον μήνα που πέρασε. Στόχος μας είναι να φέρουμε πιο κοντά τα παιδιά στο βιβλίο μέσω της μουσικής και αντίστροφα. Ευπρόσδεκτα είναι ακόμη και παιδιά που δεν φοιτούν στο "Τρεχαντηράκι".

 Δεν υπάρχει κόστος είναι ελεύθερη η είσοδος.

Την απάντησή σας την περιμένουμε στο Άννα Ρούσου 6974938415, Ελπίδα Ρηγούτσου 6906578708

Σας χαιρετούμε 
Τα παιδιά της Λέσχης Ανάγνωσης στο "Τρεχαντηράκι της Ελπίδας"
Tags: ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons