Εορτασμός Θεοφανείων 2019

Την Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2019, εορτή των Αγίων Θεοφανείων, θα τελεσθεί με την προσήκουσα λαμπρότητα η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ο Μέγας Αγιασμός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην Ερμούπολη, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄, με την υψηλή παρουσία του Εξοχωτάτου Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου. 

Μετά το τέλος της Θ. Λειτουργίας και του Αγιασμού στο Ναό, θα επακολουθήσει ο Αγιασμός των υδάτων, με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην αποβάθρα του λιμανιού, στην πλατεία Κανάρη. 

Π Ρ Ο Σ Κ Α Λ Ο Υ Ν Τ Α Ι 

Οι Αρχές και ο Λαός της πόλης να παρακολουθήσουν την Ιερή Τελετή, με τη διπλή θρησκευτική και εθιμική-τοπική σημασία, που είναι βαθύτατα εδραιωμένη στις καρδιές όλων μας, ιδιαιτέρως των ναυτικών μας και των οικογενειών τους και έχει παλλαϊκό χαρακτήρα. 

Ένας καινούργιος κόσμος εγκαινιάζεται και αγιάζεται με τον Τίμιο Σταυρό, το σύμβολο της αγάπης, της ειρήνης και της ελπίδας. 

Ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης 
Γεώργιος Μαραγκός 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

07:30 π.μ.: Όρθρος 

08:45 π.μ.: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία 

10:30 π.μ.: Μέγας Αγιασμός 

11:00 π.μ.: Λιτανευτική πομπή με επικεφαλής τον Εξοχώτατο Κύριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β΄, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Δωρόθεο Β΄, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θεσπιών κ. Συμεών, τον Ιερό Κλήρο, τις Αρχές, τους Εκπροσώπους Φορέων, Οργανισμών, Οργανώσεων, Σωματείων κλπ. και τον λαό. 

Την πομπή θα πλαισιώσουν το Λιμενικό Σώμα, η Δημοτική Μουσική Σύρου - Ερμούπολης, το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων. 

Η λιτανεία θα διέλθει δια των οδών Καραολή και Δημητρίου, Πλατείας Θεάτρου, έμπροσθεν ΟΤΕ, Ελευθ. Βενιζέλου (πρ. Ερμού), και παραλιακής (Πέτρου Ράλλη), με κατάληξη την αποβάθρα του λιμανιού της Πλατείας Κανάρη. 

11:30 μ.μ.: Προσφώνηση του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄ προς τον Εξοχώτατο Κύριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας-Κατάδυση Τιμίου Σταυρού και Αγιασμός Υδάτων. Μετά την κατάδυση, ο Τίμιος Σταυρός θα καταλήξει λιτανευτικά στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού. 

Παρακαλούνται η Ιερά Μητρόπολη για την ρύθμιση της τελετής και το Αστυνομικό Τμήμα για την ρύθμιση της τάξεως. 

Τελετάρχης ορίζεται ο υπάλληλος του Δήμου κ. Δημήτριος Στέλλας.


------------
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons