100 Κτήρια - 100 Ιστορίες | Έλα να γράψεις και εσύ την Ιστορία της Ερμούπολης


Είσαι κάτοικος ή φίλος της Ερμούπολης; Φορέας ή Πολιτιστικός Οργανισμός; Δάσκαλος, Μαθητής ή Φοιτητής;
Έλα να γράψεις και εσύ την Ιστορία της Ερμούπολης

Με ιδιαίτερη χαρά, το Ινστιτούτο Σύρου και η ομάδα HERMeS καλεί όλους τους κατοίκους, δημότες και φίλους της Ερμούπολης να συμμετέχουν στη δράση «100 Κτήρια – 100 Ιστορίες».

Η δράση εξελίσσεται στην Ερμούπολη και σκοπεύει να εκμεταλλευτεί το σύστημα του HERMeS για να εμπλέξει περισσότερους πολίτες στη λήψη αποφάσεων, να βοηθήσει την εκπαίδευση στην πολιτιστική κληρονομιά και να συνδέσει τις ιστορίες της Ερμούπολης με άλλες πόλεις που χρησιμοποιούν το HERMeS. Βάσει αυτής της ιδέας, μετατρέπουμε την «ψηφιακή» όψη του HERMeS σε κάτι «πραγματικό» που μπορούν να δουν και να αλληλοεπιδράσουν οι άνθρωποι. Γι’ αυτό και τοποθετούμε μικρές πινακίδες με δυνατότητα διάδρασης στα πιο σημαντικά ιστορικά κτήρια της Ερμούπολης. Με μία πινακίδα ο εκάστοτε ιδιοκτήτης θα διαπιστώσει ότι η αξία του ιστορικού κτηρίου του αναγνωρίζεται πανευρωπαϊκά και συγχρόνως η τοπική κοινότητα βλέπει και αλληλοεπιδρά με την ιστορία του κτηρίου.

Η έρευνα θα διεξαχθεί από το Ινστιτούτο Σύρου στο «Κέντρο Έρευνας Συριανού Πολιτισμού – Καθηγ. Ιωσήφ Στεφάνου» από το Νοέμβριο 2018 ως το Μάρτιο 2019 και θα στηριχθεί από την ομάδα του HERMeS, την Europa Nostra, τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς και το Συμβούλιο της Ευρώπης. Σχεδιάσαμε αυτή την πρόταση ως αρχή μιας νέας φάσης κατά την οποία το HERMeS θα αναλάβει ρόλο ψηφιακού αφηγητή, θα προσελκύσει επισκέπτες αλλά και νέες πολιτιστικές δράσεις στο νησί με στόχο τόσο οι κάτοικοι όσο και οι τουρίστες να καταλαβαίνουν, να χαίρονται και να αλληλοεπιδρούν περισσότερο με τον πολιτισμό της Σύρου.

Τάξεις από Σχολεία της Σύρου, Φοιτητές, Επαγγελματίες, Κάτοικοι, Πολιτιστικοί Οργανισμοί & Σωματεία, Φορείς (ιδιωτικοί και δημόσιοι) μπορούν να συμμετέχουν αναλαμβάνοντας τον ρόλο του αφηγητή. Εμείς θα βοηθήσουμε η ιστορία να συνδεθεί με το κτήριο, να γίνει ψηφιακή με τη 'σφραγίδα' (όνομα) του αφηγητή και να προβληθεί μαζί με το κτήριο σε desktop και mobile εφαρμογές.

Αν θέλετε και εσείς να συμμετέχετε ατομικά ή ομαδικά λέγοντας μια ιστορία ή αν είστε ιδιοκτήτης κάποιου κτηρίου στην Ερμούπολη και θέλετε να αποκτήσει σήμανση ιστορικής σημασίας και προβολής, μπείτε τώρα στο www.thinkhermes.com για αίτηση!

Θέλω να πω μια ιστορία


Έλα να γράψεις και εσύ την Ιστορία της Ερμούπολης. Δες πως!


Tags: , , , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons