ΣΙΝΕΜΑ: Glory Road (Ο δρόμος προς τη δόξα)

Η Κινηματογραφική ομάδα των φοιτητών/τριών του τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, παρουσιάζει την ταινία "Glory Road" (Ο δρόμος προς τη δόξα) την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018 στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Σύρου (Κωνσταντινουπόλεως 2) και ώρα 21:15.


ΥΠΟΘΕΣΗ: Στα μέσα της δεκαετίας του 1960, ο Don Haskins, προπονητής της ομάδας μπάσκετ στο κολέγιο Texas Western, προκάλεσε αίσθηση με το να συμπεριλάβει στην ομάδα του και μαύρους παίχτες. Οι Texas Western Miners συμμετείχαν στο NCAA (το εθνικό κολεγιακό πρωτάθλημα μπάσκετ) διαγράφοντας μια καταπληκτική πορεία, εκθρονίζοντας μεγάλα φαβορί και φτάνοντας στην κατάκτηση του πρωταθλήματος σ' έναν συναρπαστικό τελικό. Ο συντηρητικός Νότος τους αντιμετώπισε με καχυποψία και χλευασμό, ενώ τα μέλη των μαύρων κοινοτήτων είδαν σ' αυτήν την προσπάθεια την επερχόμενη αλλαγή στο αμερικάνικο μπάσκετ και μία ακόμη νίκη για τα φυλετικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν, ιδιαίτερα στις νότιες πολιτείες.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Κοινωνική
Παραγωγή: 2006
Διάρκεια: 106'
Αμερικανική ταινία
Σκηνοθεσία: Τζέιμς Γκάρνερ
Παίζουν: Τζος Λούκας, Τζέιμς Άαρον, Γιον Βόιτ
www.facebook.com/events/732351730467315


Tags: , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons