Σύντομα διαθέσιμο το Ιστορικό Αρχείο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κυκλάδων

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες διαμόρφωσης ισόγειας αίθουσας στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κυκλάδων για τη φιλοξενία του Ιστορικού Αρχείου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κυκλάδων τα εγκαίνια του οποίου θα πραγματοποιηθούν στις 9 Ιανουαρίου 2019 στα πλαίσια της επετείου των 100 χρόνων του,  με την παρουσία σημαντικών παραγόντων τόσο πολιτικών όσο και των γραμμάτων. 

Σημαντική υπήρξε η συμβολή του ιστορικού κ. Χρήστου Λούκου και των φοιτητών του στην ταξινόμηση του αρχείου, οι οποίοι αγκάλιασαν αυτό το εγχείρημα - όπως κάνουν και με τόσα ιστορικά έγγραφα που ταξινομούν στο νησί μας - δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους επισκέπτες του αρχείου αυτού να μάθουν περισσότερα για την ιστορία των εργατοϋπαλλήλων που εργάστηκαν στο νησί μας αλλά και στις Κυκλάδες.

Ας μη ξεχνάμε και τα πολλά εργοστάσια που υπήρχαν κάποτε στην Σύρο, στα οποία εργάζονταν πολλοί και που άφησαν πολλά σημαντικά έγγραφα, που μπορούν πλέον μετά την ψηφιοποίηση τους να μελετηθούν από οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο.
Tags: ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons