Εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κυκλάδων

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κυκλάδων (ΕΚΚ), στο πλαίσιο του εορτασμού 100 χρόνων ζωής και δράσης, διενεργεί στις 9 και 10 Ιανουαρίου 2019 διήμερο παρεμβάσεων μνήμης και τιμής.

Ειδικότερα, και μεταξύ άλλων, την Τετάρτη 9/1 και ώρα 17:00, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Ιστορικού Αρχείου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κυκλάδων, το οποίο περιέχει πλούσιο υλικό (έγγραφα, τεκμήρια, φωτογραφίες κ.ά.) που θα γίνει σύντομα προσβάσιμο/επισκέψιμο για το σύνολο των συμπολιτών μας και την επιστημονική κοινότητα. Ακολούθως από τις 18:00 στο θέατρο “Απόλλων” με επίκεντρο την παρουσίαση του ιστορικού “Λευκώματος” της 100χρονης ιστορίας του ΕΚΚ θα υλοποιηθεί σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων/δρώμενων από τη Χορωδία Ευαγγελίστριας Σύρου και το Λύκειο Ελληνίδων.

Η δεύτερη ημέρα θα ξεκινήσει στο Επιμελητήριο Κυκλάδων στις 10:30 με ομιλίες του Καθηγητή Εργατικού Δικαίου και πρώην Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Αλέξη Μητρόπουλου και της δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγο, κας Ολυμπίας Βλασοπούλου που θα εστιάσουν σε κρίσιμα ζητήματα της αγοράς εργασίας και του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης ενώ θα δεχθούν και θα απαντήσουν σε ερωτήματα εργασιακού και ασφαλιστικού χαρακτήρα των παρευρισκομένων. Οι εκδηλώσεις θα συνεχισθούν στο θέατρο “Απόλλων” από τις 17:30 με θεματικές ομιλίες, ιστορικές αναφορές, βραβεύσεις και θα ολοκληρωθούν με συναυλία-αφιέρωμα στο εργατικό/πολιτικό τραγούδι και στους αείμνηστο συμπατριώτες μας Μάνο Ελευθερίου και Μάρκο Βαμβακάρη.

Η επέτειος των 100 χρόνων από την ίδρυση του ΕΚΚ επιβάλλεται να αποτελέσει μια νέα αφετηρία συνάντησης του οργανωμένου Εργατικού Κινήματος με φορείς, θεσμούς, υγιείς κοινωνικές και παραγωγικές δυνάμεις, και κυρίως την κοινωνία των πολιτών των Κυκλάδων, καθέναν και καθεμιά ξεχωριστά. Η ιστορία, άλλωστε, των Συνδικάτων τόσο στη χώρα μας, όσο και στον τόπο μας, τις Κυκλάδες, δείχνει τη συλλογική δράση ως το μόνο δρόμο για την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής, την επαναφορά της εργασιακής δικαιοσύνης σε κάθε χώρο και θέση δουλειάς.

Σε αυτήν την κατεύθυνση καλούμε όλες και όλους τους συμπατριώτες μας να συμμετέχουν στις διήμερες παρεμβάσεις του Εργατοϋπαλληλικού μας Κέντρο τιμώντας το παρελθόν και διεκδικώντας το παρόν με όραμα για το μέλλον.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ
ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων του διημέρου 9-10/1/2019 έχει ως ακολούθως:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Πρώτη ημέρα | Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

10:30 | Επιμνημόσυνη δέηση στην μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους εν ώρα εργασίας, απεργιακών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων στο πάρκο του Αγίου Νικολάου

11:00 - 13:30 | Ξενάγηση των καλεσμένων - Γνωριμία με τη Σύρο (Άγιος Νικόλαος, θέατρο «Απόλλων», Δημαρχείο, Ιερός Ναός Κοιμήσεως, Βιομηχανικό Μουσείο).
(Οι κυρίες θα ήταν καλό να φορούν χαμηλό παπούτσι προς διευκόλυνση τους)

17:00 | Εγκαίνια Ιστορικού Αρχείου - Αγιασμός και κόψιμο κορδέλας στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κυκλάδων.
Ονοματοδοσία Aίθουσας Ιστορικού Αρχείου

18:00 - 18:30 | Προσέλευση στο θέατρο «Απόλλων»

18:30 - 20:00 | Προσφώνηση επισήμων καλεσμένων
Ομιλία του Προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κυκλάδων
Σύντομες τοποθετήσεις - ομιλίες καλεσμένων

20:00 - 20:30 | Διάλειμμα

20:30 - 20:45 | Ελληνικά τραγούδια από την Χορωδία Ευαγγελίστριας Σύρου

20:45 - 21:00 | Παρουσίαση Λευκώματος για την 100χρονη ιστορία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κυκλάδων

21:00 - 21:20 | Ομιλία αρχαιολόγου - παρουσίαση των τριών εποχών της Σύρου (αρχαία εποχή, μεσαιωνική εποχή και νεότερη)

21:20 - 21:45 | Παραδοσιακοί χοροί από το Λύκειο Ελληνίδων

Τέλος πρώτης ημέρας


Δεύτερη ημέρα | Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

[ΑΝΑΒΟΛΗ] 10:30 | Ομιλία από τον καθηγητή Εργατικού Δικαίου ΕΚΠΑ Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Αλέξη Μητρόπουλο και την δικηγόρο παρ' Αρείω Πάγω L.L.M. European International Law, κ. Ολυμπία Βλασοπούλου στο Επιμελητήριο Κυκλάδων.
Θέμα: Σύγχρονες τάσεις στο ασφαλιστικό και εργατικό δίκαιο. Μετά το τέλος της ομιλίας, θα δεχτούν ερωτήσειs και θα δοθούν απαντήσεις για όλα τα θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.

Αναβάλλεται λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

17:30 - 18:00 | Προσέλευση στο θέατρο «Απόλλων»

18:00 -18:15 | Προσφώνηση επίσημων καλεσμένων Ομιλία του προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κυκλάδων

18:15 -18:30 | Ομιλία από αρχαιολόγο για την Ναυτιλία - Βιομηχανία - Εμπόριο της Ερμούπολης που θεωρείται η σημαντικότερη της Μεσογείου

18:30 - 18:50 | Ιστορική Αναδρομή για την κατασκευή του πρώτου ηλεκτρικού Αυτοκινήτου στη Σύρο, Enfield 8000

18:50 - 19:30 | Βράβευση τιμώμενων προσώπων

19:30-20:00 | Διάλειμμα

20:00 | Συναυλία με την Ασπασία Στρατηγού και τον Αντρέα Καρακότα (φιλική συμμετοχή από τον Γιάννη Δεσύπρη)

Τέλος δεύτερης ημέρας

Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons