Τρισδιάστατη αποτύπωση του θεάτρου Απόλλων στην Ερμούπολη

Photo: Alexandros Petrakis / Inbulb creative photography

Το Θέατρο Απόλλων, επίσης γνωστό ως Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», βρίσκεται στην Ερμούπολη της Σύρου. Το έμβλημα της πολιτιστικής ανάπτυξης της Ερμούπολης, κατασκευάστηκε το 1862 – 1864 σε σχέδια του διάσημου Ιταλού αρχιτέκτονα Πιέτρο Σαμπό και η σχεδίαση του είναι επηρεασμένη από τέσσερα τουλάχιστον ιταλικά πρότυπα.

Η λειτουργία του άρχισε στις 20 Απριλίου 1864, με το Ριγκολέττο του Βέρντι. Χρησιμοποιώντας το GeoSlam ZEB-REVO, έγινε πλήρης αποτύπωση* του τριώροφου κτίσματος και των εξωτερικών χώρων σε μόλις 25 λεπτά!

Το ZEB-REVO σε αντίθεση με τα terrestrial laser scanner, δεν χρειάζεται να είναι ακίνητο κατά τη διάρκεια της σάρωσης, αλλά κρατώντας το στο χέρι μπορούμε να περπατήσουμε μέσα στο χώρο και να μετρήσουμε ακόμα και τα πιο απόκρυφα σημεία. Χωρίς την ανάγκη για χρήση στόχων, το λογισμικό κάνει αυτόματα το cloud registration και έτσι εκμηδενίζεται στην κυριολεξία η δουλειά γραφείου για την παραγωγή του συνολικού νέφους σημείων.

Σάρωση με GEOSLAM ZEB-REVO / Παραγόμενο νέφος σημείων – Πανοραμική άποψη, © Landmark
Σάρωση με GEOSLAM ZEB-REVO / Παραγόμενο νέφος σημείων – Τομή, © Landmark

Η ακρίβεια που πετυχαίνει το ZEB-REVO είναι της τάξης των 2-3cm και η ταχύτητα σάρωσης είναι 43200 σημεία/δευτερόλεπτο. Το ZEB-REVO καλύπτει τις ανάγκες αποτύπωσης και χαρτογράφησης για πληθώρα εφαρμογών εσωτερικών, εξωτερικών και υπόγειων χώρων, σε πολλούς και διαφορετικούς κλάδους όπως Αρχιτεκτονική, Τοπογραφία, Μηχανική, Κατασκευή, Ασφάλεια, Δασολογίας, Εξόρυξη, Γεωλογία κ.α.

Σάρωση με GEOSLAM ZEB-REVO / Παραγόμενο νέφος σημείων – Τομή, © Landmark
Σάρωση με GEOSLAM ZEB-REVO / Παραγόμενο νέφος σημείων, © Landmark

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Πηγή: kataskevesktirion.gr

*Να σημειωθεί ότι η σάρωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου Geomapplica (Σύρος, 25-29.6.2018).
Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons