Το HERMeS εξασφάλισε τη χρηματοδότηση του

Ο θεσμός των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς - μια πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - διοργανώνει διαδεδομένες πολιτιστικές δράσεις και στοχεύει στην ανάδειξη των κοινών καταβολών των πολιτών της Ευρώπης. Μια πιλοτική πρωτοβουλία των ΕΗΠΚ είναι ο θεσμός των Ευρωπαϊκών Ιστοριών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ο οποίος αναζητά την Ευρωπαϊκή διάσταση των Χώρων που έχουν ήδη λάβει το Σήμα Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς και αποσκοπεί στην ανάδειξη αντιπροσωπευτικών «αφηγημάτων» τους, τα οποία στο μέλλον θα συμβάλλουν στη διαμόρφωση κοινής ευρωπαϊκής συνείδησης.

Ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα αυτό, στο πλαίσιο των "Ευρωπαϊκών Ιστοριών Πολιτιστικής Κληρονομιάς" και ανάμεσα σε μία από τις 90 ιστορίες που υποβλήθηκαν από όλη την Ευρώπη, το πολυβραβευμένο project HERMeS που συμμετείχε, απέσπασε την επιχορηγούμενη διάκριση των 10.000€ για τη ενίσχυση και τη συνέχιση των δράσεων του.

Οι δικαιούχοι των επιχορηγήσεων επιλέχθηκαν από μια ευρωπαϊκή κριτική επιτροπή αποτελούμενη από μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Europa Nostra, του European Heritage Label και εκπροσώπους του European Heirtage Days Network. Η χρηματοδότηση προορίζεται να στηρίξει επιτυχημένους φορείς για να αναπτύξουν τα έργα τους και να επιτύχουν μια θετική αλλαγή στις κοινότητές τους.

Την ερευνητική εργασία HERMeS (HERitage Management e-System), στηρίζει το Ινστιτούτο Σύρου και εξελίσσει συστηματικά σε συνεργασία με το μέλος του ΔΣ του και ερευνητή της Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σύρο κ. Παύλο Χατζηγρηγορίου.

Δείτε το project στο http://hermoupolis.omeka.net

Για περισσότερες πληροφορίες για την απόφαση χρηματοδότησης: https://bit.ly/2Cvm945

Tags: ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons