Σεμινάριο φωτογραφίας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, το Δίκτυο Πολιτισμού και Δημιουργίας Σύρου (Πολυχώρος), σε συνεργασία με το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) διοργανώνει σχετικό θεματικό Σεμινάριο Φωτογραφίας που θα ολοκληρωθεί με μια ομαδική έκθεση με το υλικό του εργαστηρίου στην Πινακοθήκη Κυκλάδων.

1η συνάντηση:

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 16:30 – 20:30

Θα δωθεί η εννοιολογική προσέγγιση του θέματος στον χώρο του Συμβουλευτικού Κέντρου στην Ερμούπολη. Θα γίνει προβολή με φωτογραφίες-παραδείγματα, τεχνική αισθητική και κοινωνιολογική προσέγγιση του θέματος. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει ανάλυση και συζήτηση για την κατανόηση της φωτογραφικής γλώσσας.

2η συνάντηση:

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 10:30 – 14:30

Θα πραγματοποιηθεί λήψη φωτογραφιών ως προς το σχετικό θεμα, σε εξωτερικό χώρο/ περιβάλλον. Οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν ελεύθερα και να συνομιλήσουν προσωπικά και ομαδικά με την βοήθεια του συντονιστή κου Αλέξανδρου Γρυπάρη.

3η συνάντηση:

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 18:00 – 22:00

Θα ακολουθήσει προβολή των φωτογραφιών απο την προηγούμενη "λήψη" στον Πολυχώρο στα Τάλαντα και έπειτα απο την ανάλυση του περιεχομένου θα επιλεχθούν οι τελικές φωτογραφίες για την έκθεση.

4η συνάντηση:

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Θα διαμορφωθεί ο εκθεσιακός χώρος της Πινακοθήκης με την ανάρτηση των φωτογραφιών αναδεικνύοντας το θέμα σφαιρικά με την δυναμική που μπορεί να έχει μια ομαδική έκθεση αλλά και η προσωπική ματιά των καλλιτεχνών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018, στα τηλέφωνα: 2281075404 και 6973842046

Η συμμετοχή είναι δωρεάν!

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Mετά την ολοκλήρωση του σεμινάριου φωτογραφίας, το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 8 μ.μ. στην Πινακοθήκη Κυκλάδων στην Ερμούπολη θα πραγματοποιηθεί θεματική εκδήλωση η οποία θα αποτελείται επιγραμματικά από τις εξής δράσεις:

- Έκθεση φωτογραφίας από την ομάδα του Σεμινάριου
- Εισήγηση και Αφήγηση για την θέση της γυναίκας όπως την συναντάμε στο λαϊκό παραμύθι
- Εικαστική performance - Οπτικοακουστικό Video Art Installation
- Aναλόγιο – Αφήγηση παραμυθιού
- Μουσικό live
Tags: , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons