Σεμινάριο Εισαγωγής στην Παραδοσιακή Θιβετανική Ιατρική με τον Κωνσταντίνο Αναστασόπουλο1-2 Δεκεμβρίου 2018

Σάββατο, 16:00-20:00
Κυριακή, 10:00-14:00
Διάρκεια: 8 ώρες
Κόστος: 50 ευρώ, 40 ευρώ (μειωμένο)
(για μαθητές του Κέντρου Χορού Ακροποδητί, φοιτητές, ανέργους, ζευγάρια ή 2 άτομα μαζί)

Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής:
έως την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018
* Για την κατοχύρωση της θέσης σας στο σεμινάριο είναι απαραίτητη η προκαταβολή του ποσού των 30 ευρώ μέχρι και τις 23/11/2018

Το σεμινάριο αυτό, έχει σαν στόχο τη γνωριμία με το υπέροχο ολιστικό σύστημα υγείας της Παραδοσιακής Θιβετανικής Ιατρικής, δίνοντας έτσι, την ευκαιρία, σε όποιον το παρακολουθήσει, να μάθει σε βάθος τους φυσικούς νόμους που διέπουν τον οργανισμό μας, το νου και το σώμα μας. Το σεμινάριο ξεκινά με μια σύντομη εισαγωγή στη Θιβετανική φιλοσοφία, περιγράφεται ο κύκλος ζωής και θανάτου, ενώ αναλύονται οι συμπαντικοί νόμοι οι οποίοι επηρεάζουν την ύπαρξη του ανθρώπου. Μαθαίνουμε την εσωτερική λεπτοφυή ανατομία του ανθρώπινου οργανισμού και μέσα από ένα τεστ ερωτήσεων που κάνουμε όλοι μαζί, αποκτάμε τη θεμελιακή γνώση της ιδιοσυγκρασίας μας. Έπειτα, ακολουθούν συμβουλές προληπτικής ιατρικής περί διατροφής, εποχικών αλλαγών, συνηθειών και τρόπου ζωής. Σε πρακτικό επίπεδο, μελετάμε τις επιδράσεις των ενεργειών στο σύνολο του οργανισμού μας και δίνονται πρακτικές θεραπευτικές συμβουλές πάνω στις γενικές διαταραχές των τριών βασικών ψυχοσωματικών ενεργειών.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό μέρος:
- Το θεωρητικό μέρος γίνεται σε μορφή ομιλίας με παρουσίαση διαφανειών PowerPoint
- Το πρακτικό μέρος περιλαμβάνει μάθημα Five Tibetan Rites, Hatha Yoga & Tibetan Pranayama
Εισηγητής: Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος
Παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου από το Yoga Healing Center

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΘΙΒΕΤΑΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

Η Θιβετανική Ιατρική είναι ένα αρκετά λεπτομερές και πολύπλοκο σύστημα υγείας και είναι εντυπωσιακό το πόσο ακριβές είναι, συγκρινόμενο με τη σύγχρονη επιστήμη της δυτικής ιατρικής, αν αναλογιστούμε πόσους αιώνες ιστορίας έχει. Απόδειξη της εγκυρότητας και της αποτελεσματικότητάς του είναι το γεγονός ότι είναι το βασικό σύστημα υγείας του Θιβέτ και των γύρω περιοχών, ακόμα και στις μέρες μας. Επίσης, σημαντικό είναι το γεγονός ότι η σύγχρονη επιστήμη έρχεται όχι μόνο να επιβεβαιώσει την αποτελεσματικότητα και την αξία της Θιβετανικής Ιατρικής, αλλά και να βοηθηθεί η ίδια, εξηγώντας μέσα από αυτή προβλήματα που μέχρι στιγμής δεν μπορούσε να κατανοήσει.

Ο στόχος της Θιβετανικής Ιατρικής εκτείνεται πέραν της απλής ανακούφισης των συμπτωμάτων μιας ασθένειας. Η Θιβετανική Ιατρική έχει τη γνώση να φτάσει έως τη «ρίζα» της ασθένειας. Αυτό σημαίνει ότι περνά τα όρια της κλασικής δυτικής ιατρικής σε αυτόν τον τομέα. Η φιλοσοφική θεώρηση της Θιβετανικής Ιατρικής, η οποία έχει ως βάση της τη φιλοσοφία του Βουδισμού, της δίνει την ικανότητα να είναι ένα πραγματικά ολιστικό σύστημα υγείας της ψυχής, του νου και του σώματος.

Η δύναμη της Θιβετανικής Ιατρικής, πέρα από την ικανότητά της να φτάνει στην αιτία της ασθένειας, κρύβεται στον φυσιοπαθητικό της χαρακτήρα. Στη Θιβετανική Ιατρική δεν χρησιμοποιούνται τεχνητά ή χημικά σκευάσματα. Η δύναμή της είναι η δύναμη της φύσης και του σύμπαντος. Οι μέθοδοι και οι τεχνικές θεραπείας που χρησιμοποιεί είναι απολύτως φυσικές. Για τη Θιβετανική Ιατρική τα πάντα πάνω σε αυτόν τον πλανήτη είναι θεραπευτικά. Ορυκτό, φυτικό και ζωικό βασίλειο επιστρατεύονται με σοφία και γνώση, προκειμένου να φέρουν την υγεία και την ισορροπία σε νου και σώμα.

Για κάποιον του δυτικού κόσμου είναι εντυπωσιακό ως και απίστευτο το γεγονός ότι οι διαγνωστικές μέθοδοι της Θιβετανικής Ιατρικής δεν περιλαμβάνουν μηχανήματα, όργανα μέτρησης ή οτιδήποτε άλλο σχετικό. Η διάγνωση μιας ασθένειας γίνεται με αρχαίες τεχνικές και με τη βαθιά γνώση της φύσης και του ανθρώπινου οργανισμού. Παραδείγματος χάριν, ένας έμπειρος Amchi (Θιβετανός ιατρός) μπορεί πολύ εύκολα να διαγνώσει την κατάσταση του οργανισμού ενός ατόμου, αλλά και την αιτία των συμπτωμάτων μιας ασθένειας, μόνο και μόνο με τη λήψη του σφυγμού του ασθενούς. Ή μπορεί με μια απλή οπτική εξέταση των ούρων του ασθενούς να διαπιστώσει το είδος της ασθένειας και σε ποιο σημείο του οργανισμού υπάρχει ανισορροπία.

Πρόγραμμα σεμιναρίου 2 ημερών με πρακτική

1η ημέρα (Σάββατο 16:00 – 20:00):
16:00 – 17:30
 • Τι είναι η Παραδοσιακή Θιβετανική Ιατρική
 • Η προέλευση της Παραδοσιακής Θιβετανικής Ιατρικής
 • Εισαγωγή στη Θιβετανική Φιλοσοφία
 • Ο Κύκλος της Δημιουργίας
 • Παγκόσμια Συνειδητότητα
17:30 – 18:00 Διάλειμμα
18:00 – 19:00
 • Ατομική Συνειδητότητα
 • Άγνοια
 • Τα Τρία Νοητικά Δηλητήρια
 • Κάρμα
 • Τα Πέντε Μεγάλα Στοιχεία και οι Ιδιότητές τους
 • Οι Τρεις Ψυχοσωματικές Ενέργειες
19:00 – 20:00 Πρακτική – Five Tibetan Rites

2η ημέρα (Κυριακή 10:00 – 14:00):
10:00 – 11:00 Πρακτική – Μάθημα Hatha Yoga + Tibetan Pranayama
11:00 – 12:30
 • Οι Εφτά Ιδιοσυγκρασίες
 • Τέστ Ιδιοσυγκρασίας
 • Οι Εποχές και η Υγεία μας
 • Τρόπος Ζωής και Συμπεριφορά
 • Περί Διατροφής
 • Η Πεπτική Φωτιά
12:30 – 13:00 Διάλειμμα
13:00 – 14:00
 • Διατροφικές Συμβουλές
 • Λανθασμένος Συνδυασμός τροφών
 • Οι Έξι γεύσεις και οι Ιδιότητές τους
 • Οι Αιτίες της Ασθένειας
 • Η Φύση της Ασθένειας
 • Θεραπευτικές Μέθοδοι
 • Γενικές Διαταραχές των Τριών Ψυχοσωματικών Ενεργειών
 • Θεραπευτικές συμβουλές Γενικών Διαταραχών

Ο Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Από μικρή ηλικία έδειξε ενδιαφέρον για την ανατολική φιλοσοφία και τον εσωτερισμό. Μελέτησε και μελετά τον εσωτερικό Χριστιανισμό και τον Βουδισμό σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο. Έχει ταξιδέψει στο Θιβέτ, την Βιρμανία, την Κίνα, το Νεπάλ και την Ινδία βιώνοντας από κοντά τους ιερούς τόπους στους οποίους γεννήθηκε η ανατολική φιλοσοφία. Τα ταξίδια αυτά τον βοήθησαν να κατανοήσει σε βιωματικό επίπεδο τη θεωρητική γνώση και μελέτη των προηγούμενων ετών.
Μετά από τριετείς σπουδές στο Tibetan Medicine Education Center, με καθηγητή τον Prof. Pasang Yonten Arya, κατέχει τον τίτλο του Amchi-Naturopath της Παραδοσιακής Θιβετανικής Ιατρικής με δικαιοδοσία να ασκεί την Θιβετανική Ιατρική και να διδάσκει.
Είναι, επίσης, πιστοποιημένος Yoga Instructor (RYT500+) στην παραδοσιακή Hatha και Raja Yoga από το Yoga Alliance USA και το Yoga Alliance International India. Έχει τις κάτωθι εξειδικεύσεις: Yoga Nidra, Γιόγκα και Τρίτη Ηλικία, Kid’s Yoga, Prenatal Yoga, Γιόγκα και Ορθοπεδικές Παθήσεις, Γιόγκα και Ψυχολογία και Φιλοσοφία της Γιόγκα. Είναι μέλος του «Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Εκπαιδευτών Hatha Yoga».
Σε ένα από τα ταξίδια του στην Ασία, γνώρισε τη θεραπευτική δύναμη του Reiki και μετά από πολυετή πρακτική, κατέχει τον τίτλο του Reiki Master Teacher της παράδοσης Usui Reiki Ryoho.
Ο Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος έχει ιδρύσει το Yoga Healing Center στον Πειραιά, όπου και διαμένει, εφαρμόζοντας τις θεραπευτικές του γνώσεις από την Θιβετανική Ιατρική σε όσους τις έχουν ανάγκη και διδάσκει γιόγκα. Είναι αρθρογράφος με θέμα τη θεραπεία του νου και του σώματος και συγγραφέας του βιβλίου «Συμβουλές Υγείας από τη Θιβετανική Παράδοση» των εκδόσεων Δαιδάλεος.

e-mail: yogahealingcenter@gmail.com
fb: Konstantinos Anastasopoulos και Yoga Healing Center


Πληροφορίες - Δηλώσεις συμμετοχής:
ΚΕΝΤΡΟ ΧΟΡΟΥ σύγχρονης έκφρασης και δημιουργίας Ακροποδητί
Ηρώων Πολυτεχνείου 84, Ερμούπολη - Σύρος
Τηλέφωνα: 22810-80690, 6973-792685
E-mail: info@akropoditi.gr | www.akropoditi.gr
Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons