ΣΙΝΕΜΑ: Ο Σαν Μικέλε είχε έναν κόκορα | Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Αιγαίου

Οι προβολές στη Βιβλιοθήκη συνεχίζονται με το αφιέρωμα στους αδελφούς Ταβιάνι. Αυτή τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018 στις 19.30, σειρά έχει η ταινία «Ο Σαν Μικέλε είχε έναν κόκορα».

Οι προβολές της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Αιγαίου πραγματοποιούνται στο Κτίριο Κορνηλάκη (απέναντι από το Κλειστό Γυμναστήριο Ερμούπολης).

Σας περιμένουμε!

Από τη Βιβλιοθήκη
Παρασκευή Κοντού

Ο Σαν Μικέλε είχε έναν κόκορα (San Michele aveva un gallo) | ώρα .19:30

Υπόθεση: Ο Τζούλιο, αρχηγός μιας ομάδας αναρχικών, μετά την αποτυχία τους να πείσουν τους χωρικούς να κολλεκτιβοποιήσουν τη παραγωγή τους, καταδικάζεται σε θάνατο. Την τελευταία στιγμή όμως μετατρέπεται η ποινή του σε ισόβια και κλείνεται σε δεκάχρονη απομόνωση. Εκεί για να επιβιώσει χωρίς να τρελαθεί, βάζει τον εαυτό του σε ένα αυστηρό πρόγραμμα, εκτελώντας διάφορα φανταστικά καθήκοντα.

Με ελπίδα τα επαναστατικά του οράματα να γίνουν πραγματικότητα περνούν τα δέκα χρόνια και μεταφέρεται σε άλλη φυλακή. Εκεί συνομιλεί μ’ άλλους νεότερους πολιτικούς κρατούμενους όπου νιώθει πια το ουτοπικό του πολιτικού του οράματος. Μην μπορώντας να επιβιώσει στο φυσικό κόσμο και με τους ανθρώπους, και κουρασμένος για ένα νέο ξεκίνημα προτιμά να αυτοκτονήσει.

Συντελεστές:
Ηθοποιοί: Τζούλιο Μπρόγκι (Τζούλιο Μανιέρι), Ρενάτο Σκάρπα (Μπατιστράντα), Ντανιέλε Ντουμπλίνο (φρουρός της φυλακής)
Σενάριο: Π. και Β. Ταβιάνι
Φωτογραφία: Μάριο Μασίνι
Μουσική: Μπενεντέτο Γκίγκλια
Διάρκεια: 90'
Έτος Παραγωγής: 1972


Tags: , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons