Ενημερωτική ημερίδα ευαισθητοποίησης για την άνοια

Το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου σε συνεργασία με την Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ» και την Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία (Ε.Γ.Γ.Ε.) διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα ευαισθητοποίησης για την άνοια.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 στην αίθουσα Ι. Ρίτσου του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ερμούπολης – Σύρου από τις 10:00 έως τις 13:00.

Στην ημερίδα θα μιλήσουν επιστήμονες με ειδίκευση στην άνοια ώστε να ενημερώσουν το κοινό για τα συμπτώματα, τις μεθόδους πρόληψης και διαχείρισης της ασθένειας, καθώς και για τη λειτουργία του Ιατρείου Μνήμης του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου.

Η Ημερίδα διοργανώνεται με αφορμή την έναρξη της συνεργασίας της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ» και της Ε.Γ.Γ.Ε. με το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, στο οποίο λειτουργεί Ιατρείο Μνήμης από το Μάρτιο του 2018. Στόχος της λειτουργίας του Ιατρείου Μνήμης είναι η έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη της νόσου Alzheimer και των άλλων μορφών άνοιας. Στην Ημερίδα θα μιλήσουν επιστήμονες με ειδίκευση στην άνοια, οι οποίοι θα ενημερώσουν το κοινό αναφορικά με τα συμπτώματα και τις μεθόδους πρόληψης και διαχείρισης της ασθένειας, καθώς και για τη λειτουργία του Ιατρείου Μνήμης στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου. 

Η Ημερίδα αποτελεί μέρος των δράσεων ευαισθητοποίησης του πληθυσμού σε δήμους όλης της χώρας αναφορικά με τη νόσο Alzheimer με στόχο την ενημέρωση για τη νόσο αλλά και τη δημιουργία Φιλικών Κοινοτήτων για την Άνοια, που υλοποιεί η Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ» σε συνεργασία με την Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία. Οι Φιλικές Κοινότητες για την άνοια είναι κοινότητες οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στους ασθενείς με άνοια και τους φροντιστές τους να συμμετέχουν, να εισακούονται και να απολαμβάνουν μια αξιοπρεπή και ανεξάρτητη διαβίωση, χωρίς στίγμα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2281360345 / 2281360316 / 2281360336 /2281360338.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

10.00 - 10.30 | Προσέλευση - Εγγραφές

10.30 - 12.00 | Ενημερωτικές Ομιλίες από εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας

Τι είναι η άνοια και η αντιμετώπισή της.
Σταθάκης Γιώργος, Ψυχολόγος, Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ»

Πώς συμπεριφερόμαστε σε ανθρώπους που ξεχνάνε στο σπίτι ή στην κοινότητα μας.
Αθανασούλη Παρασκευή, Νευροψυχολόγος, Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ»

Φιλικές κοινότητες για την άνοια, καταπολέμηση του στίγματος.
Μούγιας Αντώνης, Ψυχίατρος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία

Κατάθλιψη στην Τρίτη Ηλικία.
Εγγλέζου Ελένη, Ψυχίατρος, Γενικό Νοσοκομείο Σύρου

Δημιουργία Ιατρείου Μνήμης στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου.
Αγγελετάκη Ελευθερία, Νοσηλεύτρια, Γενικό Νοσοκομείου Σύρου

12.00 - 13.00 | Ερωτήσεις - Συζήτηση - Κλείσιμο Ημερίδας
Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons