Φωταγώγηση του Δημαρχιακού Μεγάρου Ερμούπολης λόγω της 25ης Νοεμβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Με αφορμή την 25η Νοεμβρίου, η οποία έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, με απόφαση του ΟΗΕ από το 1999, το Συμβουλευτικό Κέντρο (ΣΚ) Σύρου έχει σχεδιάσει να προχωρήσει σε μια σειρά δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με το θέμα της βίας κατά των γυναικών.

Στο πλαίσιο των παραπάνω δράσεων, κατόπιν σχετικής συνάντησης στελεχών του ΣΚ Σύρου με τον Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης, κ. Γιώργο Μαραγκό, έγινε ομόφωνα αποδεκτή τόσο από την Επιτροπή Πολιτισμού (με την υπ' αριθμόν 57/2018 απόφασή της) όσο και από το Δημοτικό Συμβούλιο (με την υπ' αριθμόν 507 απόφαση στη συνεδρίασή του στις 14-11-2018) του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης η πρόταση που είχε κατατεθεί για τριήμερη (κατά το διάστημα 23-25 Νοεμβρίου 2018) φωταγώγηση του εμβληματικού Δημαρχιακού Μεγάρου Ερμούπολης σε χρώμα πορτοκαλί, το οποίο έχει διεθνώς καθιερωθεί τιμητικά για την επετειακή αυτή ημέρα.

Η θετική ανταπόκριση του Δήμου στην ιδέα αυτή, ως μια συμβολική ενέργεια που θα μπορούσε να συμβάλει ευρέως στη διάδοση του μηνύματος της ημέρας αυτής, αλλά και, περαιτέρω, να τονώσει το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας για ενημέρωση αναφορικά με το θέμα της ισότητας των φύλων, αναμφισβήτητα αποτυπώνει το ενεργό ενδιαφέρον του Δήμου για το κοινωνικό πρόβλημα της βίας κατά των γυναικών και των έμφυλων ανισοτήτων γενικότερα.

Είναι γεγονός ότι η αντιμετώπιση ή και η εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών αποτελεί διαχρονικό και παγκόσμιο ζήτημα, που απασχολεί όλες τις κοινωνίες και απαιτεί την ενεργό παρουσία, συμμετοχή και συνεργασία όλων μας.

Στοιχεία επικοινωνίας Συμβουλευτικού Κέντρου Σύρου
Διεύθυνση: Φολεγάνδρου 2, 84100 Ερμούπολη, Σύρος
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή, 08:00-16:00
Τηλέφωνο: 22810 76496
Fax: 22810 76497
E-mail: ermoupoli@isotita.gr
Tags: ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons