24ος Δρόμος Ειρήνης

Το 1ο Γυμνάσιο Σύρου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διοργανώνει το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018 τον «24ο Δρόμο Ειρήνης», ο οποίος αποτελεί μέρος των εκδηλώσεων του σχολείου μας για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Ταυτόχρονα αποτίουμε φόρο τιμής στους πεσόντες αλλά και αγνοούμενους της τουρκικής εισβολής στη μαρτυρική Κύπρο.

Σκοπός μας είναι να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές αναφορικά με τα γεγονότα του Πολυτεχνείου και την τούρκικη κατοχή της Κύπρου και παράλληλα να τους δοθεί η ευκαιρία μέσα από μια αθλητική συνάντηση να γνωρίσουν τις αξίες του «ευ αγωνίζεσθαι», της ευγενούς άμιλλας και της ομαδικής προσπάθειας.

Ο Δρόμος Ειρήνης διεξάγεται υπό μορφή σκυταλοδρομίας εκτός από τα τελευταία μέτρα της διαδρομής τα οποία διανύονται από όλους τους συμμετέχοντες. Για φέτος την απόσταση των 22 χ.μ. θα την καλύψουν διαδοχικά ανά πεντακόσια μέτρα 44 δρομείς όσα και τα χρόνια κατοχής από την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές/τριες των γυμνασίων, των λυκείων καθώς και, οι φοιτητές/τριες της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης Σύρου.

Θα ήταν ιδιαίτερη τιμή και χαρά για το σχολείο μας να αποδεχτείτε την πρόσκληση και να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

Για περισσότερες πληροφορίες στην υπεύθυνη εκπαιδευτικό: Παρασκευή Λακαταμίτου.

Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες και οι συνοδοί Καθηγητές, να βρίσκονται το Σάββατο 17 Νοεμβρίου στο χώρο των ΚΤΕΛ, ώρα 13:00.

Ώρα Αναχώρησης 13:30, ώρα Εκκίνησης ΔΡΟΜΟΥ 13:45, ώρα Άφιξης Δρομέων 16:30. 

Τέλεσης Επιμνημόσυνης Δέησης στην προτομή του ήρωα Σπύρου Μουστακλή – Κατάθεση Στεφάνων, λήξη στης 17:00.
Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons