Performance μονοπάτια πέτρας (stonelines) | Ομάδα Geopoetics

Ομάδα Geopoetics
27 Οκτωβρίου 2018, ώρα 16:00 και
28 Οκτωβρίου 2018, ώρα 15:00 


---------------
Η Παράσταση είναι sold out.
Επιπλέον παράσταση Δευτέρα 29/10 στις 11 π.μ.
Κρατήσεις στο τηλ 6972514613
----------------

Ομάδα Geopoetics, performance μονοπάτια πέτρας (stonelines)
«Τα τοπία δεν έχουν σύνορα...

είναι ο κόσμος όπως τον γνωρίζουν εκείνοι που στέκονται εκεί,

που κατοικούν στα μέρη του και βαδίζουν κατά μήκος των μονοπατιών του...

μια σειρά αλληλένδετων κύκλων ζωής που χτίζουν τις μορφές του» - Τιμ Ινγκολντ

Η performance μονοπάτια πέτρας (stonelines) είναι μια περιπατητική παράσταση που αναρωτιέται πάνω στην αναγκαιότητα του να σταθούμε απέναντι και μέσα στο τοπίο της Απάνω Μεριάς. Μετακινούμενοι στην Απάνω Μεριά αφηνόμαστε στην πολυτιμότητα του ίδιου του συμβάντος: να περπατώ στο τοπίο, να είμαι και να γίνομαι μέσα του στο σήμερα.

Η παράσταση επιτελεί μια πορεία στο Συριανό τόπο ως προσφορά, εξομολόγηση και εξορκισμό, μια ικετευτική κλήση για χάρη και συνδρομή. Να πραγματοποιηθεί μια συν-κίνηση ενός «είμαστε μαζί» για να ξαναφτιαχτεί το νόημα του κόσμου.

Έρευνα - Σύλληψη: Άννα Τζάκου
Παίζουν: Δέσποινα Χατζηπαυλίδου, Άννα Τζάκου
Σημείο Έναρξης*: Κάμπος Απάνω Μεριάς (στην είσοδο του μονοπατιού για Λία)
*υπάρχει ηιθανότητα αλλαγής του σημείου έναρξης και έκβασης δύο ακόμα πρωϊνών παραστάσων. Οποιαδήποτε μεταβολή θα κοινοποιηθεί μέσα από τη διοργάνωση της έκθεσης

FB event: www.facebook.com/events/2182356615336997

Μέγιστος αριθμός θεατών: 20-25 άτομα
Προτείνεται οι θεατές να φορούν άνετο ρουχισμό, παπούτσια για πεζοπορία και να έχουν προμηθευτεί νερό.
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο 6972514613
Η Ομάδα Geopoetics συστήθηκε το 2012 από την περφόρμερ και ερευνήτρια Άννα Τζάκου για τις ανάγκες της διδακτορικής της έρευνας σχετικά με μια θεατρική πρακτική σώματος και τοπίου. Αποτελεί μια καλλιτεχνική κολεκτίβα με μέλη από διαφορετικές ειδικότητες, όπως το θέατρο, τα εικαστικά, τη μουσική, την ποίηση και την αρχιτεκτονική. Η ομάδα δημιουργεί περιπατητικές παραστάσεις σε φυσικά και αστικά τοπία (environmental και site-specific walking performances). Στόχος της είναι η εξερεύνηση του περιβάλλοντος χώρου ως συλλογικό βίωμα και η ανάδειξή του ως μυθικό αφήγημα του παρόντος. Η ομαδα Geopoetics εχει κάνει performances στην Αίγινα (The Bridge Project, 2012), στη Νίσυρο (Geopoetics, 2013) αλλά και σε μέρη του εξωτερικού (Τσεχία, Αγγλία και Γαλλία, 2014-2015). Με έργα της έχει συμμετέχει στην πλατφόρμα νέων δημιουργών: “Θέμα Εμφύλιος”, Πειραματική Σκήνη -1 του Εθνικού και στη Μπιενάλε της Αθήνας 2015-2017 ΟΜΟΝΟΙΑ (Αναπαράσταση), στην έκθεση OUT[TOPIAS]: περφόρμανς και υπαίθριος/ δημόσιος χώρος στο Μουσείο Μπενάκη (Τοποφιλία), στο VIVARIUM CYPRUS & ECO ART PROJECT στα πλαίσια της Παφου Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2017 (Εν με το γυρίν), στο Φεστιβάλ Αθηνών 2017- ‘Ανοιγμα στην Πόλη (277 μέτρα) και στα 52α Δημήτρια Θεσσαλονίκης (et-men ή αναπνέω).


Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Απάνω Μεριά "Αναζητώντας το Γεωλογικό Θησαυρό της Σύρου" και της ομαδικής εικαστικής έκθεσης "Genius Locci - Το πνεύμα του τόπου"


Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons