Γλυπτική εγκατάσταση "Στη Χωραφίδα" της Λιλιάνας Αρεταίου στην Χαλανδριανή

Photo: Λιλιάνα Αρεταίου

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Απάνω Μεριά "Αναζητώντας το Γεωλογικό Θησαυρό της Σύρου" και της ομαδικής εικαστικής έκθεσης "Genius Locci - Το πνεύμα του τόπου", η Λιλιάνα Αρεταίου δημιούργησε μια Γλυπτική Εγκατάσταση από πηλό σε χωραφίδα της Χαλανδριανής στην Απάνω Μεριά.

Photo: Λιλιάνα Αρεταίου

Όπως αναφέρεται στο κείμενο παρουσίασης της γλυπτικής εγκατάστασης: 

"Στη χωραφίδα του οικισμού της Χαλανδριανής μετά τη βροχή πηγαίνουν οι άνθρωποι και μαζεύουν σαλιγκάρια. Ενίοτε μπορεί να συναντήσουν και μικρά κεραμικά γλυπτά. Ένα λιλιπούτειο πλήθος που βαδίζει, κοντοστέκεται και κουβαλάει. Ένα κάδρο εν κινήσει και την ίδια στιγμή παγωμένο στο χρόνο. Κτερίσματα από μια ανασκαφή του μέλλοντος που ξεφυτρώνουν μέσα από τα χορτάρια και τις μυρμηγκοφωλιές για να καλέσουν τους περαστικούς στο διαχρονικό παιχνίδι του ανθρώπου μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίωσης. Με την πρόθεση για μια συμπυκνωμένη αποτύπωση της σύγχρονης ανθρώπινης κατάστασης, τα γλυπτά αυτά φέρουν τη διαχρονικότητα του ψημένου άργιλου και μια σαφή αναφορά στην αφαιρετική προσέγγιση των κυκλαδίτικων ειδωλίων."

Photo: Λιλιάνα Αρεταίου


Σύντομο Βιογραφικό

Η Λιλιάνα Αρεταίου γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα.
Το 2001 αποφοίτησε από το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Παντείου Πανεπιστημίου. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου (2001-2003). Σπούδασε γλυπτική και ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (2004-2009).
Από το 2003 έως το 2016 εργάστηκε ως εικαστική παιδαγωγός και από το 2016 ζει στη Σύρο.
Έχει συμμετάσχει σε 5 ομαδικές εκθέσεις σε Αθήνα και Χαλκίδα.
Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons