"Τρέχω, Περπατώ, Ποδηλατώ" για την καταπολέμηση του καρκίνου

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Κυκλάδων σε συνεργασία με το Δήμο Σύρου - Ερμούπολης και τους Δρομείς Σύρου, σας προσκαλούν στην εκδήλωση ευαισθητοποίησης "Τρέχω, Περπατώ, Ποδηλατώ" που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 18.30.

Η διαδρομή θα είναι από την Πυροσβεστική έως την πλατεία Μιαούλη.

Η εκδήλωση γίνεται τον Οκτώβριο, το μήνα πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού και εντάσσεται στον Συμβολικό Αγώνα Δρόμου "Syros Race for the Cure".

Ο καρκίνος του μαστού, η δεύτερη αιτία θανάτου από καρκίνο για γυναίκες, προλαμβάνεται ή εφόσον έχει διαγνωσθεί, αντιμετωπίζεται. Η κατάλληλη ενημέρωση μπορεί να συμβάλει στην επίτευξη μείωσης της θνησιμότητας κατά 20-30% σε άτομα άνω των 50 ετών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιεί το «Άλμα Ζωής», στην Ελλάδα διαπιστώνονται 6.000 νέες περιπτώσεις ετησίως και σημειώνονται περίπου 1.800 θάνατοι, ενώ τα μεγέθη στην Ευρώπη, αντιστοίχως, ανέρχονται σε 430.000 και 132.000 αντιστοίχως. Είναι σημαντικό ότι τα ποσοστά πενταετούς επιβίωσης των γυναικών με καρκίνο του μαστού είναι υψηλά σε περίπτωση διάγνωσης σε πρώιμο στάδιο (98,6% αν δεν υπάρχει διήθηση σε λεμφαδένες) και σε αρχικό στάδιο (83,8% με διήθηση), αλλά είναι χαμηλά (23,3%) αν η νόσος είναι μεταστατική.


------
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Tags: ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons