Άμεση ενημέρωση για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τη χώρα μαςΛόγω των έκτακτων δυσμενών καιρικών συνθηκών στη χώρα λόγω του κυκλώνα "Ζορμπά" που θα πλήξουν και την περιοχή της Σύρου για την άμεση και έγκυρη ενημέρωση σας, δημιουργήσαμε ειδική έκτακτη καταχώριση στη δεξιά στήλη μας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Meteo.gr (την ιστοσελίδα των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών) από τους επίσημους λογαριασμούς τους στο Twitter.

Παράλληλα οι ενημερώσεις αυτές είναι διαθέσιμες και παρακάτω ώστε να μπορείτε να κοινοποιήσετε τη παρούσα σελίδα αλλά και να ενημερώνεστε άμεσα.


Όπου προβλέπονται έντονες βροχοπτώσεις, καταιγίδες ή θυελλώδεις άνεμοι:
  • Ασφαλίζουμε αντικείμενα, τα οποία, αν παρασυρθούν, ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Βεβαιωνόμαστε ότι οι υδρορροές των κτιρίων δεν είναι φραγμένες και λειτουργούν κανονικά.
  • Αποφεύγουμε να διασχίζουμε χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με οχήματα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.
  • Αποφεύγουμε δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές και γενικά τις εργασίες υπαίθρου, καθώς και τις άσκοπες μετακινήσεις.
  • Προφυλασσόμαστε αμέσως κατά τη διάρκεια πιθανής χαλαζόπτωσης ή καταιγίδας. Καταφεύγουμε σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και δεν εγκαταλείπουμε τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούμε ότι πέρασε το φαινόμενο. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Αποφεύγουμε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος.
  • Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως είναι η Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα και το Λιμενικό Σώμα.
  • Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και τη βατότητα του οδικού δικτύου, επισκεπτόμαστε την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. (www.astynomia.gr).

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, υπενθυμίζουμε τους αριθμούς κλήσης:
- Ελληνική Αστυνομία: 100
- Πυροσβεστική: 199
- ΕΚΑΒ: 166
- Λιμενικό: 108
- Ευρωπαϊκός Αριθμός: 112

Tags:

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons