ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ: Ο Μικάδος ή η Πόλη Τιτιπού

Η Εθνική Λυρική Σκηνή και Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής επιστρέφουν ξανά στο Θέατρο Απόλλων με μία μαγνητοσκοπημένη προβολή, που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι λάτρεις της όπερας στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων "Σύρος Πολιτισμός 2018" του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης.

"Ο Μικάδος ή η Πόλη Τιτιπού" των Ουίλλιαμ Σβενκ Γκίλμπερτ και Άρθουρ Σάλλιβαν

Οι δημιουργοί του Μικάδου και πρωτεργάτες της αγγλικής μουσικής κωμωδίας, εμπνέονται από την ατμοσφαιρική Άπω Ανατολή για να συνθέσουν μια κοφτερή σάτιρα των κοινωνικοπολιτικών ηθών του 19 ου αιώνα.

Η πρεμιέρα του έργου δόθηκε στις 14 Μαρτίου 1885 στο θέατρο Σαβόυ του Λονδίνου, όπου παίχτηκε για 672 παραστάσεις.

Μια μαγνητοσκοπημένη προβολή ενός έργου που το θέμα του φέρεται ότι εμπνεύστηκε ο λιμπρετίστας Ουίλλιαμ Σβενκ Γκίλμπερτ από ένα ασήμαντο γεγονός. Κάποια μέρα ένα γιαπωνέζικο σπαθί που ήταν κρεμασμένο για χρόνια στη βιβλιοθήκη του έπεσε ξαφνικά στο πάτωμα. Η ιδέα του να μεταφέρει τη δράση του έργου σε μια μακρινή εξωτική χώρα του επέτρεψε να ασκεί ελεύθερα κριτική στην βρετανική πολιτική κατάσταση μεταμφιέζοντας την σε ιαπωνική. Επιπλέον μπορούσε να μειώσει τις αντιδράσεις που προκαλούσε η σάτιρα των θεσμών στην κοινή γνώμη.

Μουσική διεύθυνση - ενορχήστρωση: Μιχάλης Παπαπέτρου
Σκηνοθεσία: Ακύλλας Καραζήσης


Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018
Ώρα έναρξης: 21:00
Θέατρο Απόλλων, Ερμούπολη
Ελεύθερη είσοδος

Tags: , , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons