Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία υποστηρίζουν το Animasyros 11Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία για δεύτερη συνεχή χρονιά υποστηρίζουν το Animasyros 11 Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων που πραγματοποιείται από την Τετάρτη 26 έως και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018, στη Σύρο των Κυκλάδων.

Στο πλαίσιο αυτό, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία θέτουν σε κυκλοφορία Ειδικά Προσωπικά Γραμματόσημα, συλλεκτικές φιλοτελικές κάρτες, ειδικούς αναμνηστικούς φακέλους και ειδική αναμνηστική σφραγίδα που αναδεικνύουν την ιστορία και τον πλούτο των ελληνικών κινουμένων σχεδίων.

Συγκεκριμένα, θα εκδοθούν και θα κυκλοφορήσουν:
  • Δίπτυχα τευχίδια με 10 αυτοκόλλητα Ειδικά Προσωπικά Γραμματόσημα που θα διατίθενται προς 8,00€ και θα περιλαμβάνουν και σύντομα βιογραφικά σε δυο γλώσσες, ελληνικά και αγγλικά, των δημιουργών των παραστάσεων των γραμματοσήμων.Τα αυτοκόλλητα γραμματόσημα νέας τεχνολογίας απεικονίζουν το Ντούτσε (1945) του Σταμάτη Πολενάκη, τα Φραουλόπουλα (1998) των Νίκου Βεργίτση & Γιώργου Νικολούλια, τη Γιαγιά (2014) της Έφης Παππά και την Οικογένεια (2018) της Ελληνοαμερικανίδας Αλίκης Θεοφιλόπουλος.
  • Ειδικοί Αναμνηστικοί Εικονογραφημένοι Φάκελοι που θα διατίθενται προς 0,60€
  • Τέσσερις (4) εικονογραφημένες καρτ-ποστὰλ, των οποίων οι μπροστινές όψεις έχουν τις ακόλουθες παραστάσεις και θα διατίθενται προς 0,50€ έκαστη.
  • Δύο (2) Σημειωματάρια εκατό φύλλων με έναν σχεδιασμένο χάρτη του νησιού της Σύρου στις δυο πρώτες σελίδες του καθώς και ορισμένες χρήσιμες πληροφορίες και τηλέφωνα, που θα διατέθενται προς 2,80€

Τα γραμματόσημα, οι συλλεκτικές φιλοτελικές κάρτες και οι αντίστοιχοι φάκελοι με σήμανση Ειδικής Αναμνηστικής Σφραγίδας «ΣΥΡΟΣ 27.09.2017» θα διατίθενται στο Κατάστημα ΕΛΤΑ Σύρου, στο Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα Post Collection στην Αθήνα και online στο www.elta.gr

Με την ευκαιρία της επίσημης παρουσίασης του γραμματοσήμου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018 στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, στην Αθήνα, ο Διευθύνων Σύμβουλος των Ελληνικών Ταχυδρομείων, κ. Ηλίας Αθανασίου, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία συμπληρώνουν φέτος 190 χρόνια αδιάκοπης συμβολής στην ελληνική κοινωνία, με τα ελληνικά γραμματόσημα να αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές της Ελλάδας διεθνώς. Με τη σειρά γραμματοσήμων Αnimasyros 11, τιμούμε τα ελληνικά κινούμενα σχέδια ξεκινώντας από την πρώτη ταινία το 1945, φθάνοντας στο σήμερα και κοιτώντας στο δυναμικό μέλλον του Ελληνικού animation!».


Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons