16η Ανοιχτή Συνέλευση για την Απάνω Μεριά και το Γεωπάρκο


Αγαπητοί φίλοι,

την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018 στις 6.30 μ.μ. θα γίνει στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Κωνσταντινουπόλεως 2) στην Σύρο η 16η Ανοιχτή Συνέλευση για την Απάνω Μεριά και το Γεωπάρκο.

Αγαπητοί φίλοι το εγχείρημα του Γεωπάρκου Σύρου προχωράει γερά. 

Υπάρχουν μόνον ευχάριστα νέα τα οποία οφείλουμε και θέλουμε να τα μοιραστούμε μαζί, γι αυτό και σας καλούμε στην καθιερωμένη ανοιχτή συνέλευση όπου θα συζητηθούν όλα. 

Κατά τη συνέλευση θα συζητηθούν τα θέματα: 

- Πού βρισκόμαστε με το χρηματοδοτικό πρόγραμμα και τη συνεργασία με το πανεπιστήμιο Αθήνας, το πανεπιστήμιο Αιγαίου και με τον (συριανό) Ελβετό Γεωλόγο Μάρτιν Ένγκι.

- Οι επαφές που γίνονται με τα Κυκλαδονήσια για τη διεύρυνση του Γεωλογικού Πάρκου Σύρου, ώστε το εγχείρημά μας να συμπεριλάβει και κάποια άλλα νησιά των Κυκλάδων που έχουν τα δικά τους ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

- Θα γίνει ενημέρωση σχετικά με την ίδρυση του Κέντρου Αειφορίας (Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης) η οποία επίσης βρίσκεται σε καλό στάδιο.

- Και δυο λόγια για την ΚοινΣΕπ:
1. Η ΚοινΣΕπ εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της απέναντι στο CYCLADES PRESERVATION FUND και παρέδωσε τη συμφωνημένη εργασία για το ξεκαθάρισμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των μονοπατιών γεωλογικού ενδιαφέροντος, ώστε μετά από συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες να ξεκινήσει απρόσκοπτα η αποκατάσταση των μονοπατιών.
2. Η ΚοινΣΕπ αποφάσισε να εγγραφεί στο Δίκτυο κοινΣΕπ, ώστε να έχει ενημέρωση για τα θέματα που την αφορούν.
3. Το θέμα παραχώρησης κτιρίου έχει αίσιο τέλος.
4. Στελέχωση της ΚοινΣΕπ από νέους ανθρώπους.

- Το 20ήμερο των εκδηλώσεων του Οκτώβρη: Χρηματοδότηση από τον Δήμο και την Περιφέρεια για τις εκδηλώσεις που θα περιλαμβάνουν επιστημονική ημερίδα, έκθεση εικαστική, έκθεση με φωτογραφίες και ενημερωτικό υλικό, συναυλία, περιπατητικά δρώμενα στην Απάνω Μεριά.

- Θα συζητήσουμε το θέμα του Συμπυκνωτή Ατμοσφαιρικής Υγρασίας και τη δυνατότητα επέκτασής του σε άλλα κτήματα στην Απάνω Μεριά.
Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons