Αφιερωμένο στο μπουζούκι το τελευταίο επεισόδιο της σειράς «Εν Χορδαίς και Οργάνοις» στο Cosmote History HD [βίντεο]


Η σειρά ντοκιμαντέρ «Εν Χορδαίς και Οργάνοις», σε παραγωγή COSMOTE TV, για τον πλούτο, την πολυμορφία και τη δυναμική παρουσία των μουσικών οργάνων στις λαϊκές παραδόσεις του Ελληνισμού, ολοκληρώνεται την Πέμπτη 23/8 στις 22.00 με ένα επεισόδιο αφιερωμένο στο όργανο-σύμβολο της ελληνικής λαϊκής μουσικής, το μπουζούκι. Η σειρά προβάλλεται σε επανάληψη στο COSMOTE HISTORY HD κάθε Δευτέρα στις 19.00.

Στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα του καναλιού ξεχωρίζει και η προβολή της κινηματογραφικής μεταφοράς της τραγωδίας του Ευριπίδη, «Τρωάδες», σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη (Σάββατο 25/8 στις 21.00). Στην ταινία, η οποία προβάλλεται στο πλαίσιο της ζώνης «Η Ελλάδα στην 7η Τέχνη», πρωταγωνιστούν οι: Κάθριν Χέπμπορν, Βανέσα Ρεντγκρέιβ και Ειρήνη Παππά.

Η σειρά «Παναγίες του Αιγαίου» επανέρχεται στο COSMOTE HISTORY HD την Τετάρτη 29/8 στις 20.00, για να παρουσιάσει μερικές από τις χαρακτηριστικότερες εκκλησίες της Παναγίας στην Ελλάδα. Στο νέο επεισόδιο, μεταφερόμαστε στη Χίο και επισκεπτόμαστε την εμβληματική, όσο και μαρτυρική Νέα Μονή και το Ναό της Παναγίας της Αγιογαλούσαινας.

Τέλος, η σειρά συμπαραγωγής COSMOTE TV «Η πίστη κινεί το θαύμα», ολοκληρώνεται αυτή την Κυριακή 26/8 με δύο επεισόδια αφιερωμένα στη Γέννηση του Ιησού (21.00) και την Κοίμηση της Θεοτόκου (22.00).
Πηγή: iefimerida.gr
Tags: , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons