ΕΚΘΕΣΗ: Τηνιακοί Μαρμαρογλύπτες

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, «Σύρος Πολιτισμός 2018», το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου και ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης παρουσιάζουν την έκθεση μαρμαρογλυπτικής ''Τηνιακοί Μαρμαρογλύπτες'' στην Πινακοθήκη Κυκλάδων από 2 έως 13 Σεπτεμβρίου 2018. 

Εγκαίνια: Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018 | 20:00

Ώρες Λειτουργίας:
Τρίτη έως Σάββατο 10:00-13:30 και 18:30-22:00


Η συμμετοχή των Τηνίων Μαρμαρογλυπτών στο ΕΤΟΣ ΧΑΛΕΠΑ ήταν επιβεβλημένη για δύο λόγους: να υπενθυμίσει το τεράστιο έργο και τη σημαντική καλλιτεχνική προσφορά του κορυφαίου Έλληνα γλύπτη, Γιαννούλη Χαλεπά και να τη συνδέσει με το σύγχρονο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι και να επιβεβαιώσει ότι, η Τηνιακή Μαρμαροτεχνία, δίκαια εγγράφηκε το 2015, στους καταλόγους της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας της Unesco, καθώς οι σημερινοί καλλιτέχνες μαρμαρογλύπτες αναδεικνύονται άξιοι συνεχιστές και θεματοφύλακες της παράδοσης, παράγοντας πολιτιστικό προϊόν, προσαρμοσμένο στις σύγχρονες απαιτήσεις της εποχής και βασισμένο στην ιερή παρακαταθήκη των προγόνων μας.

Το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου Γιαννούλης Χαλεπάς του Δήμου Τήνου πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία τη συμμετοχή 24 καλλιτεχνών μαρμαρογλυπτών στο ΕΤΟΣ ΧΑΛΕΠΑ παρουσιάζοντας το δημιουργικό τους έργο, εμπνευσμένο από τη ζωή και το έργο του μύστη της γλυπτικής τέχνης Γιαννούλη Χαλεπά, στο Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου στον Πύργο, στο διάστημα 4-30 Αυγούστου 2018. 

Το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου ακολουθώντας εξωστρεφή πολιτική, στην προβολή του παραγόμενου καλλιτεχνικού έργου, εξασφάλισε τη συμμετοχή στο ΕΤΟΣ ΧΑΛΕΠΑ των Δήμων Σύρου - Ερμούπολης, Χίου, Ιωαννίνων και Δάφνης – Υμηττού, με τη φιλοξενία της έκθεσης των Τηνίων Καλλιτεχνών – Μαρμαρογλυπτών στους Δήμους τους, μέχρι του πέρατος του 2018.
Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons