Κουκλοθέατρο & Ζωντανή Μουσική στον προαύλιο χώρο του Ησυχαστηρίου "Παναγία της Ελπίδος" στην Ερμούπολη

Το Κουκλοθέατρο Καραμπόλα σε συνεργασία με τη Μικρή Ορχήστρα Μουσικοπαρέας (ΜΟΜ) παρουσιάζει την παιδική παράσταση "Ο ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΝΤΙΚΟΣ", την Κυριακή 19 Αυγούστου 2018 στις 17.00, στον προαύλιο χώρο του Ησυχαστηρίου "Παναγία της Ελπίδος" της Ιεράς Μονής των Αδελφών του Ελέους (Καλομενοπούλου 3, Ερμούπολη).

Λίγα λόγια για την παράσταση
Ο ποντικός Μπομπόνης ζει σ’ ένα παλιό κάστρο μαζί με 3.000 ποντίκια. Ο Μπομπόνης θέλει να παντρέψει την κόρη του αλλά δεν θέλει να τη δώσει σε ποντικό! Θέλει να κάνει γαμπρό του τον πιο δυνατό που υπάρχει στον κόσμο, έτσι το όνειρό του είναι να δει την μικρή του ποντικίνα παντρεμένη με τον Ήλιο. Ο Ήλιος όμως του λέει πως πιο δυνατός απ’ αυτόν είναι το σύννεφο και το σύννεφο τον στέλνει στον άνεμο. Έτσι ο ποντικός κάνει ένα μεγάλο ταξίδι και στο τέλος βρίσκει τον πιο δυνατό μπροστά του…

Μια διαδραστική παράσταση με χειροποίητες κούκλες και ζωντανή μουσική από παραδοσιακά ακούσματα βασισμένη σ’ ένα λαϊκό παραμύθι από το Τσεσμέ της Μικράς Ασίας όπου οι ήρωες ψάχνουν τη δύναμη τόσο μακριά απ' αυτούς και στο τέλος ανακαλύπτουν πως η δύναμη βρίσκεται μέσα τους!

www.facebook.com/events/873473262849889/

Διασκευή, κατασκευή κούκλας, εμψύχωση : Φαίη Ρεϊζίδου
Κιθάρα-μαέστρος μουσικοπαρέας: Μιχάλης Τόμπλερ
Κλαρίνο: Ακριβός Ζερβός
Μπεντίρ:Ιωάννα Σχοινά
Λύρα, νέι: Μανώλης Παλιάκης
Κανονάκι: Σωτήρης Καφούσιας
Bιολί: Απόστολος Μάρης

Διάρκεια 45'

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ !!!

Τηλέφωνο: (+30) 2281082601
Λίγα λόγια για το Κουκλοθέατρο Καραμπόλα:
Το κουκλοθέατρο Καραμπόλα γεννήθηκε το 1996 στη Ρόδο. Πραγματοποίησε παραστάσεις και εργαστήρια κατασκευής κούκλας στο Εθνικό Θέατρο της πόλης σε σχολεία στα χωριά της Ρόδου και στα γύρω νησιά μέχρι τον Οκτώβριο του 2004. Τα τελευταία 13 χρόνια βρίσκεται στην Αθήνα και δίνει παραστάσεις σε θεατρικές σκηνές, Φεστιβάλ,μουσεία, σχολεία, και ιδρύματα. Οι δάσκαλοι που δίδαξαν, ενέπνευσαν και εμπνέουν την ομάδα μας: Τάκης Σαρρής, Καίτη Μπούλη, Alfred Casas, Rene Baker, Νίκος Τόμπρος, Στάθης Μαρκόπουλος, Peter Schumann. Από το 2009 συνεργάζεται με την μη κυβερνητική οργάνωση των Γιατρών του Κόσμου στην Ελλάδα και πραγματοποιεί εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού και κατασκευή κούκλας καθώς και παραστάσεις για παιδιά προσφύγων που φιλοξενούνται στον Ξενώνα των Γιατρών του Κόσμου στην Αθήνα. Μέλος της UNIMA Ελληνικό Κέντρο Κουκλοθεάτρου.
http://karabolapuppettheatre.blogspot.gr/
www.facebook.com/pages/Karabola-Puppet-Theatre

Λίγα λόγια για τη Μουσικοπαρέα:
H Μουσικοπαρέα είναι ένας κοινωφελής φορέας που προσφέρει δωρεάν μουσικά προγράμματα σε ευπαθείς ομάδες. Οι μουσικές αυτές παρεμβάσεις προσφέρονται από εξειδικευμένους μουσικούς σε άτομα που φοιτούν ή ζουν σε ιδρύματα. Ηλικιωμένοι, παιδιά και νέοι με δυσκολία στην επικοινωνία, λόγω αναπηρίας, ασθένειας ή ηλικίας, μπορούν να διευκολυνθούν, σημαντικά μέσω της κατάλληλης χρήσης της μουσικής. Η μουσική βοηθά την επικοινωνία, την κοινωνικότητα και την ψυχική, νοητική και σωματική ενεργοποίηση τους με ένα φυσικό και αβίαστο τρόπο.
Η Μουσικοπαρέα επισκέπτεται, σε εβδομαδιαία βάση, μη-κερδοσκοπικά γηροκομεία σε Αττική, Λευκάδα, Πάτρα, Σύρο, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο. Οι ηλικιωμένοι ένοικοι των γηροκομείων έχουν ελάχιστα ή καθόλου ερεθίσματα και αυτό δημιουργεί ένα πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη κατάθλιψης και άνοιας. Η μουσική και κυρίως το τραγούδι μπορούν να παρακάμψουν ή να λειάνουν αυτές τις δυσκολίες και να δημιουργήσουν ένα κλίμα ευχάριστο και δημιουργικό.
Η Μουσικοπαρέα βασίζεται στη δημιουργία μιας σχέσης οικειότητας με τους ηλικιωμένους σε ένα φιλικό περιβάλλον μέσα από τo τραγούδι, το παιχνίδι και τον αυτοσχεδιασμό. Στη συνέχεια, ο εξειδικευμένος μουσικός μπορεί να ξεκλειδώσει το συναίσθημα και να απελευθερώσει μνήμες, επιθυμίες, δεξιότητες και να ενεργοποιήσει την έκφραση, το λόγο και το σώμα αντιμετωπίζοντας μέσω της -μουσικής-παρέας, τα αποτελέσματα της άνοιας και των πολλαπλών δυσκολιών των ανθρώπων που βρίσκονται στη δύση της ζωής. Παράλληλα με τη φροντίδα των ηλικιωμένων η Μουσικοπαρέα επισκέπτεται, σε τακτική βάση, κέντρα με παιδιά, νέους και ενήλικες με αυτισμό και νοητική υστέρηση στην Αθήνα. Και σε αυτές τις περιπτώσεις η μουσική δρα θεραπευτικά. Ο ρυθμός, η μελωδία η δομή και όλα τα χαρακτηριστικά της μουσικής διευκολύνουν την επικοινωνία και την έκφραση. Παράλληλο όφελος του προγράμματος «Μουσικοπαρέα» είναι η παροχή δωρεάν εκπαίδευσης εκπαιδευομένων, η έμμισθη απασχόληση και η συνεχής υποστήριξη στους νέους, άνεργους ή υποαπασχολούμενους μουσικούς.
Η Μουσικοπαρέα βασίζεται σε δωρεές ιδιωτών. Ουδέποτε έλαβε ή αιτήθηκε κρατική επιχορήγηση. Το 2017 έλαβε χρηματοδότηση από το Κοινωφελές Ίδρυμα «Τίμα» για την επέκταση του προγράμματος της σε επτά Γηροκομεία για ένα έτος.
www.facebook.com/Musicoparea-1777381699223439/


Η είσοδος στο κουκλοθέατρο είναι ΔΩΡΕΑΝ: μια προσφορά της Μουσικοπαρέας. 

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία εκ μέρους του ιδρύματος την κα Σπεράντζα Δουράτσου, τον κο Γεώργιο Ζερβό και τον Νεανικό Επιμορφωτικό Όμιλο Σύρου για τη φιλοξενία της Μουσικοπαρέας στη Σύρο και την κα Κάτυα Πεσμαζόγλου και τον κο Μιχάλη Τόμπλερ για το συντονισμό της Μουσικοπαρέας!!!
Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons