4η Ημέρα | 3ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου «Η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη»Το 3ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου «Η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη» ανοίγει και φέτος την αυλαία του από 29/8/2018 έως 2/9/2018, μετά από την περυσινή επιτυχημένη διοργάνωσή του, που πραγματοποιήθηκε στο νησί μας, με τη συνεργασία του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης και της Εταιρείας Ανάπτυξης και Προόδου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Το Φεστιβάλ Ρεμπέτικου καθιερώθηκε ως θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα της Σύρου, καθώς τιμά την μνήμη και το έργο του μεγάλου και πρωτοπόρου Συριανού λαϊκού συνθέτη, του Μάρκου Βαμβακάρη και παράλληλα αξιοποιεί τη μουσική μας παράδοση, προβάλλοντας το νησί μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι o θεσμός αυτός στοχεύει να διαφυλάξει, αλλά κυρίως να διατηρήσει ζωντανή την αστική λαϊκή μουσική, η οποία αποτελεί μέρος της πολιτιστικής ταυτότητας και της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Σύρου, γενέτειρας του Πατριάρχη του ρεμπέτικου Μάρκου Βαμβακάρη. 

Για μία ακόμη χρονιά, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα περιλάβει μεγάλη ποικιλία εκδηλώσεων, μέσα από τα οποία θα προβληθεί και θα αναδειχθεί τόσο το ρεμπέτικο τραγούδι όσο και η συμβολή του Μάρκου Βαμβακάρη στη λαϊκή μουσική.

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

21:00 | To Ρεμπέτικο στην Κύπρο
Το μουσικό σχήμα “Η καρδιά του Μάγκα” από τη Λευκωσία. Τέσσερα νέα παιδιά από την Κύπρο, ακρίτες της παραδοσιακής και λαϊκής μας μουσικής, στη Σύρο με το σχήμα τους σε μια συμβολική συνεύρεση ενότητας
Άννη Παντελή (μπαγλαμά-φωνή), 
Παναγιώτης Ξανθόπουλος (κιθάρα-φωνή), 
Ηλίας Ιορδάνου (μπουζούκι-φωνή), 
Γιώργος Παόττος (μπουζούκι-φωνή)
Παραλία (πλατεία) Φοίνικα
Ελεύθερη είσοδος

22:00 | Από το Ναυπηγικό Στέκι του Πειραιά στη Σύρο
Από το θρυλικό στέκι της Ναυπηγοεπισκευαστικής περιοχής του Πειραιά στη Σύρο, όπου το ρεμπέτικο αναβιώνει σε μια από τις πιο αυθεντικές για την εποχή προσεγγίσεις του.

Εμφανίζονται:
Μαρία Παντελάκη (τραγούδι)
Αθηνά Αναστασόπουλου (τραγούδι)
Γιώργος Τρυφερόπουλος (πιάνο – τραγούδι)
Γρηγόρης Τρυφερόπουλος (κιθάρα – τραγούδι)
Αθηνά Τρυφεροπούλου (τραγούδι)
Μάριος Καραγκιόζογλου (μπουζούκι)
Δημήτρης Μικρού (κιθάρα – τραγούδι)
Δημήτρης Μπελελής (μπουζούκι – τραγούδι)
Παραλία (πλατεία) Φοίνικα
Ελεύθερη είσοδος

- Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις
Tags: , , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons