3ο Σεμινάριο Παραδοσιακής Μουσικής στη Σύρο (5-9.9.2018)Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ (Κοιν.Σ.Επ. Κυκλάδων –ALTERA VITA) σε συνεργασία με τον διεθνούς φήμης βιολονίστα Κυριάκο Γκουβέντα και τους καταξιωμένους μουσικούς Χρήστο Τσιαμούλη και την Καίτη Κουλλιά διοργανώνει ένα πενθήμερο σεμινάριο παραδοσιακής μουσικής στη Σύρο.

Το σεμινάριο αυτό θα ξεκινήσει τη μουσική του διαδρομή από την Κωνσταντινούπολη και την Ανατολική Θράκη συνεχίζοντας στα παράλια της Μικράς Ασίας, στα νησιά του Β.Α. Αιγαίου και τη Σμύρνη και με ενδιάμεσους σταθμούς την Καππαδοκία και τον Πόντο θα φτάσουμε έως τη Λυκαονία, τα Δωδεκάνησα και την Κύπρο.

Θα εξετάσουμε την τεχνική των οργάνων και ρεπερτόριο κομματιών κάνοντας συγχρόνως θεωρητικές προσεγγίσεις πάνω στους ρυθμούς, την αρμονική συνοδεία και τους ήχους. Ειδικά στη θεωρία θα παρουσιαστεί παραβολή των Αρχαίων Τρόπων, των Βυζαντινών Ήχων, των Ανατολικών Μακάμ και των Ρεμπέτικων Δρόμων. Στο σεμινάριο μπορούν να συμμετάσχουν συγκερασμένα και ασυγκέραστα όργανα.

Κάποιες από τις ώρες του σεμιναρίου θα τις αφιερώσουμε στα μουσικά σύνολα: στο να παίζουμε όλοι μαζί οι μουσικοί μαζί με τους τραγουδιστές με την καθοδήγηση των δασκάλων. Επίσης θα έχει αρκετά μουσικά events στα οποία μπορούμε όλοι να πάρουμε μέρος προαιρετικά.

Διδάσκουν οι καταξιωμένοι μουσικοί:
Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί και μουσικά σύνολα)
Χρήστος Τσιαμούλης (ούτι, λαγούτο και θεωρίας παραδοσιακής μουσικής)
Καίτη Κουλλιά(παραδοσιακό τραγούδι)

Το σεμινάριο θα λάβει χώρα σε μια όμορφη τοποθεσία της Σύρου στο Μέγα Γυαλό και θα μπορεί να συνδυαστεί με την υπέροχη θάλασσα και τη φιλοξενία των ενοικιαζόμενων δωματίων “Αγνάντι” που βρίσκονται 50 μέτρα από την παραλία. Το σεμινάριο ξεκινάει την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018. (Αναχώρηση Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου.)

www.facebook.com/events/274376390029464/

Ένα βίντεο από το περσινό σεμινάριο με τον Σόλωνα Λέκκα (τραγούδι, αμανές), Κυριάκο Γκουβέντα (βιολί, μουσικά σύνολα) και Βασίλη Κασούρα (ούτι-λαούτο)


Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ
Tags: , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons