Άνοιγμα 3ου Φεστιβάλ Ρεμπέτικου «Η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη» (29.8.2018)Το 3ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου «Η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη» ανοίγει και φέτος την αυλαία του από 29/8/2018 έως 2/9/2018, μετά από την περυσινή επιτυχημένη διοργάνωσή του, που πραγματοποιήθηκε στο νησί μας, με τη συνεργασία του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης και της Εταιρείας Ανάπτυξης και Προόδου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Το Φεστιβάλ Ρεμπέτικου καθιερώθηκε ως θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα της Σύρου, καθώς τιμά την μνήμη και το έργο του μεγάλου και πρωτοπόρου Συριανού λαϊκού συνθέτη, του Μάρκου Βαμβακάρη και παράλληλα αξιοποιεί τη μουσική μας παράδοση, προβάλλοντας το νησί μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι o θεσμός αυτός στοχεύει να διαφυλάξει, αλλά κυρίως να διατηρήσει ζωντανή την αστική λαϊκή μουσική, η οποία αποτελεί μέρος της πολιτιστικής ταυτότητας και της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Σύρου, γενέτειρας του Πατριάρχη του ρεμπέτικου Μάρκου Βαμβακάρη.

Για μία ακόμη χρονιά, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα περιλάβει μεγάλη ποικιλία εκδηλώσεων, μέσα από τα οποία θα προβληθεί και θα αναδειχθεί τόσο το ρεμπέτικο τραγούδι όσο και η συμβολή του Μάρκου Βαμβακάρη στη λαϊκή μουσική.

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Άνοιγμα Φεστιβάλ – έπαυλη Τσιροπινά, Ποσειδωνία

20:40 | Xαιρετισμοί εκπροσώπων Δήμου και Επιμελητηρίου Κυκλάδων

20:50 | Το Ιταλικό σχήμα του Carmelo Siciliano
Έπαυλη Τσιροπινά, Ποσειδωνία

Σε Παραδοσιακά, Ρεμπέτικα και τραγούδια της Κάτω Ιταλίας με τους: Carmelo Siciliano, Simona Gatto και Sergio Pugnalin. Τρείς ταλαντούχοι μουσικοί και ερμηνευτές που έχουν τοποθετήσει το παραδοσιακό και ρεμπέτικο τραγούδι σε μια ιδιαίτερη θέση στο μουσικό τους ορίζοντα.


21:45 | Δημήτρης Μυστακίδης - «Τα ρεμπέτικα της κιθάρας»
Έπαυλη Τσιροπινά Ποσειδωνία

Ο Δημήτρης Μυστακίδης, δεξιοτέχνης και δάσκαλος της λαϊκής κιθάρας, μετά τις εξαιρετικά επιτυχημένες εμφανίσεις του σε Ελλάδα και εξωτερικό και αφού εκπροσώπησε την Ελλάδα στην πρόσφατη World Music Expo στην Πολωνία, μας καλεί να απολαύσουμε ατμοσφαιρικές διασκευές και επανεκτελέσεις για λαϊκή κιθάρα αγαπημένων τραγουδιών από όλο το φάσμα του ρεμπέτικου. Μαζί του οι πρώην φοιτητές του και σταθεροί πλέον συνεργάτες του, Ιφιγένεια Ιωάννου (τραγούδι) και Δημήτρης Παππάς & Γιώργος Τσαλαμπούνης (κιθάρα και τραγούδι). Στην ηχοληψία ο Χρήστος Μέγας.Είσοδος: 5 ευρώ (για τις 2 παραστάσεις)
Προπώληση εισιτηρίων στο Θέατρο Απόλλων (22810 85192) και στο Επιμελητήριο Κυκλάδων (22810 82346)
Tags: , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons