Πολιτιστικό Συμπόσιο «Σχέσεις Δωδεκανήσου – Κυκλάδων ανά τους αιώνες» στη Σύρο (12-15.10.2018)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΘΕΜΑ: Επιστημονικό Συνέδριο στη Σύρο από 12.10.2018 μέχρι 15.10.2018 
με θέμα: «Σχέσεις Δωδεκανήσου – Κυκλάδων ανά τους αιώνες»
με την στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
και του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Κατά το τετραήμερο από 29 Ιουνίου μέχρι 2 Ιουλίου 2017 διεξήχθη στη Ρόδο το Κ΄ Πολιτιστικό Συμπόσιο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου, κατά το οποίο ακούστηκαν 50 επιστημονικές ανακοινώσεις με δωδεκανησιακά θέματα. Μεταξύ των εισηγήσεων αυτών υπήρξαν και εισηγήσεις που αναφέρονταν στην ευρύτερη θεματολογία των σχέσεων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων δια μέσου των αιώνων. Δεδομένου ότι κατά την 50ετή ιστορία των Συνεδρίων μας και άλλες φορές ακούστηκαν παρόμοιες ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας στην περιοδική επιστημονική μας έκδοση «Δωδεκανησιακά Χρονικά», το Διοικητικό Συμβούλιο της Στέγης αποφάσισε να πραγματοποιήσει Συνέδριο στην Ερμούπολη με ειδική θεματολογία τις σχέσεις της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων ανά τους αιώνες. Ο χρόνος διεξαγωγής του Συνεδρίου ορίστηκε για το χρονικό διάστημα από την Παρασκευή 12 μέχρι και την Δευτέρα 15 του προσεχούς Οκτωβρίου 2018.

Επιθυμία μας είναι να μετέχουν ως εισηγητές στο Συνέδριο, πέραν των προερχομένων από τη Δωδεκάνησο συνεργατών της Στέγης, και εισηγητές από τις Κυκλάδες και για το λόγο αυτό απευθύνουμε την παρούσα ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ προς τους πολιτιστικούς φορείς και τους πνευματικούς ανθρώπους της γειτονικής μας νησιωτικής περιοχής.

Υπό την γενικότερη θεματολογία «Σχέσεις Δωδεκανήσου – Κυκλάδων ανά τους αιώνες», τα ειδικότερα θέματα των επιστημονικών εισηγήσεων – ανακοι-νώσεων μπορούν να αναφέρονται στην Ιστορία, Αρχαιολογία, Γλωσσολογία, Λαογραφία, Γραμματολογία, Τέχνες, Περιβάλλον, Πολιτιστική ζωή, Αναπτυξιακή προοπτική κλπ.

Ο χρόνος που δίδεται στον εισηγητή για να παρουσιάσει την εισήγησή του από το βήμα του Συνεδρίου είναι 30 λεπτά και παρακαλούμε τους εισηγητές να καθορίσουν τα κείμενά τους σύμφωνα μ’ αυτό το δεδομένο.

Παρακαλούμε όσους επιθυμούν να λάβουν μέρος ως εισηγητές στο Συνέδριο να μας αποστείλουν ηλεκτρονικά (ή και ταχυδρομικά) δήλωση συμμετοχής με το όνομα του εισηγητή, την ιδιότητά του και τον τίτλο του θέματος της εισήγησης. Θεωρούμε χρήσιμο, μαζί με τη δήλωση συμμετοχής, να μας αποστείλουν και σύντομο βιογραφικό τους για ενημέρωσή μας.

Οι δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε να αποσταλούν μέχρι 15.09.2018:
- Στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Μανόλη Μακρή
(Χρ. Παπαχριστοδούλου 3, 851 00 Ρόδος, τηλ. 22410-20104, κ.τ. 6948421195,
- Στον Ταμία Νίκο Κωνσταντινίδη
(Πατριάρχου Αθηναγόρα 18, 851 00 Ρόδος, τηλ. 22410-33960 ή 22594,
κ.τ. 6977702484. e-mail: konstfamily@hotmail.com

To τελικό πρόγραμμα του Συνεδρίου θα καταρτιστεί μετά την υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής και θα κοινοποιηθεί στους εισηγητές.

Ρόδος 20 Ιουνίου 2018

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Μανόλης Μακρής - Πρόεδρος
Γιάννης Παπαχριστοδούλου – Αντιπρόεδρος
Χαρά Κοσεγιάν – Γ. Γραμματέας
Νίκος Κωνσταντινίδης - Ταμίας
Χρυσούλα Ζουμπά
Λουΐζα Χριστοδουλίδου
Αριστείδης Μιαούλης
Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons