ΕΚΘΕΣΗ: Rebetes | Χρύσα Μπεζιργιαννίδου

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, «Σύρος Πολιτισμός 2018», πραγματοποιείται η έκθεση της Χρύσας Μπεζιργιαννίδου με τίτλο «Rebetes», από τις 15 Ιουλίου έως 15 Αυγούστου 2018, στο Πνευματικό Κέντρο Άνω Σύρου.

Εγκαίνια: Κυριακή 15/07, 12:30

Ώρες Λειτουργίας:
11:00-13:00

Rebetes

Οι άνθρωποι του ρεμπέτικου. Οι φιγούρες των πρωταγωνιστών και των κομπάρσων της ρεμπέτικης σκηνής. Στους δρόμους που γεννήθηκε ο Μάρκος, ο πατριάρχης της ρεμπέτικης καρδιάς μας. Με όλα τούτα ως έμπνευση η Χρύσα Μπεζιργιαννίδου προσεγγίζει εικαστικά, τους ανθρώπους, τις μελωδίες, τα όργανα, το προσκήνιο και το παρασκήνιο του ρεμπέτικου. Ακούσματα, εμπειρίες, εικόνες και γεγονότα συνδράμουν για να δημιουργεί εικαστικά αντικείμενα, χαρακτικά και ζωγραφικά έργα. Στην έκθεση αυτή παρουσιάζεται η θεματική δουλειά της καλλιτέχνιδος που ζει και εργάζεται τα τελευταία χρόνια στην Άνω Σύρο. Φιλοδοξεί να φορτίσει τον θεατή με την ενέργεια και την ομορφιά που χαρίζει απλόχερα η Χώρα της Σύρου που σημειολογικά συνδέθηκε με το ρεμπέτικο και τους ανά τον κόσμο ρεμπέτες. Στα πλαίσια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν workshops και εκδηλώσεις. 

Πληροφορίες και λεπτομέρειες https://sites.google.com/view/rebetes/
Tags: , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons