ΕΚΘΕΣΗ: Mare Nostrum – Μεσόγειος η θάλασσα μας | Λαμπρινή Κωστίκα

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, «Σύρος Πολιτισμός 2018», πραγματοποιείται η έκθεση της Λαμπρινής Κωστίκα με τίτλο «Mare Nostrum» – «Μεσόγειος η θάλασσα μας», από τις 7 έως τις 11 Ιουλίου 2018, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Άνω Σύρου.

Εγκαίνια: 7 Ιουλίου 2018 και ώρα 21:00

Ωράριο λειτουργίας: 11:00-14:00, 19:00-12:00

Η έκθεση θέτει σε ανασκόπηση την εσωτερική διεργασία του ατόμου (δημιουργού - παρατηρητή), αλληλοεπιδρώντας με το φυσικό του περιβάλλον. Ο φυσικός μεσογειακός πλούτος, εναρμονίζεται με την ελληνική σκέψη και μέσα από την εικαστική επεξεργασία, κατατίθεται το σχετικό έργο.
Ταξίδι στην «εσωτερική θάλασσα μας», η περιπλάνηση των αισθήσεων μας στο απέραντο μπλε εκεί όπου ορίζοντας διασπάται. Καθετί εσώτερο αντικατοπτρίζεται στην θέαση του ορατού, του υπάρχον άλλα και του αέναου.
Πρόκειται για έκρηξη χρωματικών χορδών όπου αβίαστα συνθέτουν την απεραντοσύνη του έσω. Μέσα απ’ τη ρευστότητα των φυσικών στοιχείων, οπού νοερά καταγράφουν μια διαρκή ζύμωση συναισθημάτων.
Κατατίθεται έτσι η απόρροια αλλεπάλληλων συχνοτήτων και δονήσεων στο εκάστοτε χρωματικό φάσμα του έργου. Η άμεση ροή του συναισθήματος, με την εξπρεσιονιστική γραφή και την αφαιρετική προσέγγιση, επιτρέπουν στον θεατή την ερμηνεία του έργου.
Η θάλασσα μέσα μας και η καθαρή ροή αυτής φέρουν πάντοτε καθετί που αποπνέει υπεροχή! Ας την απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή!


ΧΟΡΗΓΟΙ
Blue Star Ferries
Βιομηχανία βερνικιών και χρωμάτων VERNILAC
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΥΡΟΥ- Νικόλαος Χατζάκης
“Ανθέων οδός”- Μάρκος Ρούσσος

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΕΡΤ3, ΕΡΤ Β. ΑΙΓΑΙΟ, ΕΡΤ Ν. ΑΙΓΑΙΟ, COSMOSFM.ORG – HELLENIC PUBLIC RADIO NY, SDS RADIO GREEK, FOCUS 103,6 FM, ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ, SYROS AGENDA


Γραφείο Επικοινωνίας Δήμου Σύρου - Ερμούπολης
Tags: , , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons