Σεμινάριο 'χορού, φωνής, ρυθμού' από τους Encardia στην ΠοσειδωνίαΣεμινάριο 'χορού, φωνής, ρυθμού' από τους Encardia στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ακορντεόν Σύρου από τη Δευτέρα 20 έως και την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2018 στο Ποιμαντικό Κέντρο Αγίου Παύλου στην Ποσειδωνία

[ανάλογα με τις εγγραφές και τις ανάγκες των συμμετεχόντων θα εξεταστεί η δυνατότητα το σεμινάριο να πραγματοποιηθεί απογευματινές ώρες, ώστε να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι κάτοικοι Σύρου]

-----------

Σεμινάριο: «Από την Κάτω Ιταλία στη Θράκη. Ταξίδι-εργαστήρι χορού, φωνής, ρυθμού»,με τους Ιωάννα Χαμαλέλη / BalloDel Mare και Κώστα Κωνσταντάτο / Kostas Konstantatos.
Διάρκεια: 15 ώρες
Κόστος σεμιναρίου: 100 ευρώ

Ένα πρωτότυπο εργαστήρι χορού από τους Εncardia, μια αξιοσημείωτη πολιτιστική διαδρομή:
από την ταραντέλα της Καλαβρίας, ως την pizzica των Ελληνοφώνων της Απουλίας και τις Ναπολιτάνικες ταμουριάτες στα χωριά του Βεζούβιου, μέχρι και το διονυσιακό ζωναράδικο της Θράκης.

Ταξίδι πενταήμερο, με όχημα το συλλογικό χορό, αλλά και το τραγούδι σε ρυθμούς και ήχους, που έρχονται από τα βάθη του χρόνου.

Ο Κώστας Κωνσταντάτος (τραγούδι, βιολί, κιθάρα, κρουστά) και η Γιάννα Χαμαλέλη (χορός) θα μας οδηγήσουν συνδιαστικά και σταδιακά στα βήματα, που με πάθος και απόλυτο σεβασμό, οι encardia ακολουθούν τα τελευταία χρόνια, ιχνηλατώντας τις περιοχές του Ιταλικού νότου.

Μαζί θα χορέψουμε και θα αναζητήσουμε τις κοινές ρίζες και εκφράσεις αυτών των χορών, μαζί θα τραγουδήσουμε με τον τρόπο μιας μοναδικής λαϊκής πολυφωνίας, που συνδέει τις περιοχές αυτές απ’ άκρη σ΄άκρη (Καλαβρία-Θράκη), με τόσο ιδιαίτερο τρόπο. Με τη χρήση παραδοσιακών κρουστών, αλλά και του σώματός μας ως μουσικό όργανο θα συν-ηχήσουμε τους ρυθμούς της ταραντέλας, αλλά και του ζωναράδικου της Θράκης. Ακόμα, θα έχουμε και την εμπειρία γνωριμίας και επαφής μας, με μια από τις γλυκύτερες και σπουδαιότερες ελληνικές διαλέκτους, τη διάλεκτο Grico από τις ελληνόφωνες περιοχές της Νότιας Ιταλίας.
Δεν είναι απαραίτητο οι συμμετέχοντες να έχουν προηγούμενη γνώση η εμπειρία σε κάτι σχετικό. Απλά…εμπιστευτείτε μας!

Το αποτέλεσμα του εργαστηρίου θα το παρουσιάσουμε και θα το χαρούμε όλοι μαζί στη συναυλία των encardia που θα παρουσιαστεί, στα πλαίσια του φεστιβάλ.

Πληροφορίες / Εγγραφές: SyrosAccordionFestival.com / accordeon.syros@gmail.com / 6971804186 (Κάντια Πρίντεζη) / 6976660869 (Christelle Loukitch)
Tags: , , , , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons