Καλοκαιρινές Δράσεις - Εμφανίσεις της Μουσικής Σχολής "Εν Χορδαίς & Οργάνοις" - Η Μεγάλη του Μάρκου ΣχολήΤο «Εν Χορδαίς & Οργάνοις» - Η Μεγάλη του Μάρκου Σχολή, ολοκλήρωσε τον κύκλο των μαθημάτων την Παρασκευή 29/06/2018.

Για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο θα γίνονται πρόβες μεταξύ δασκάλων και μαθητών, εν όψη των συναυλιών που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα.

1. Δευτέρα 9/7/18 στην Άνω Σύρο, ώρα 21.00 στο πλαίσιο του 4ου Διεθνές Θερινού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με θέμα: "Ελληνική Γλώσσα - Πολιτισμός & ΜΜΕ" (https://bit.ly/2u4HXOZ)
2. Κυριακή 15/7/18 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στην Αθήνα, ώρα 21.00 Parklife: Εν Χορδαίς και Οργάνοις: Μάρκος ο Δάσκαλός μας (https://bit.ly/2LH0Gaz)
3. Παρασκευή 3/8/18 στο θέατρο Απόλλων, ώρα 21.00, η πρώτη επίσημη παρουσίαση της σχολής εντός Σύρου (https://bit.ly/2u1gFJA)
4. Σάββατο 25/8 έως Τρίτη 28/8/2018 υλοποίηση καλοκαιρινών εργαστηρίων/σεμιναρίων στον ιστορικό οικισμό της Άνω Σύρου με θέμα: "Το Ρεμπέτικο στη Χώρα του Μάρκου" (https://bit.ly/2NAgMnp)
5. Παρασκευή 31/8/18, ώρα 21.00 στην έπαυλη Τσιροπινά, συμμετοχή στο 3ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου (https://bit.ly/2KIRwxx)

Το μουσικό σύνολο αποτελείται από μαθητές της μουσικής σχολής «Εν Χορδαίς και Οργάνοις» που ιδρύθηκε στο Σύρο το 2017 για την εκμάθηση εγχόρδων και άλλων οργάνων, με σκοπό τη διατήρηση της λαϊκότητας του πολιτιστικού στοιχείου της μουσικής ρίζας του τόπου. Αυτό βασικά ήταν και το στοιχείο στο οποίο επικέντρωσε το ενδιαφέρον του ο πρωτεργάτης του «Εν Χορδαίς», Σταύρος Ξαρχάκος, ο οποίος έδωσε και τον βηματισμό στην παροχή λαϊκής κατάρτισης στους δρόμους του ρεμπέτικου, πάνω στα χνάρια του Μάρκου Βαμβακάρη.

Θα ήταν ιδιαίτερα σημαντική η εκ μέρους σας παρουσία, συμμετοχή και υποστήριξη του συνόλου του «Εν Χορδαίς & Οργάνοις» στις παραπάνω εκδηλώσεις.

Είναι ένας τρόπος για όποιον δεν γνωρίζει να μάθει…

Προσδοκούμε στην πολύτιμη υποστήριξη σας και σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων.

Καλό καλοκαίρι σε όλους!

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα του «Εν Χορδαίς & Οργάνοις»
Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons