Αντί δημοσίας δαπάνης η κηδεία, κατάθεση δωρεάς στη Στέγη Ανηλίκων και Εφήβων Σύρου


Μετά την έκφραση της βούλησης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού η κηδεία του Μάνου Ελευθερίου να γίνει δημοσία δαπάνη η οικογένεια του εκλιπόντος, αφού ευχαρίστησε θερμά την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού για αυτή την τιμή ζήτησε, αντί αυτής, να κατατεθεί δωρεά στη Στέγη Ανηλίκων και Εφήβων Σύρου.

"Ποιητής, πεζογράφος, στιχουργός και αρθρογράφος, διανοούμενος, καλλιτέχνης με δημόσιο λόγο και παρουσία, ο Μάνος Ελευθερίου υπήρξε εμβληματική και πολυσχιδής προσωπικότητα, η οποία σφράγησε μια σειρά από τομείς του νέου ελληνικού πολιτισμού. Ευγενής και πνευματώδης, με τον ευθύβολο λόγο του, το χιούμορ και το πνεύμα του, την αμεσότητα και την ειλικρίνειά του, ο Μάνος Ελευθερίου εξέφρασε την αλήθεια μιας ολόκληρης εποχής. Μέσα από τους στίχους του συμπύκνωσε «τα λόγια και τα χρόνια» μιας μεταβατικής περιόδου για τη χώρα. Τα, περισσότερα από 400, τραγούδια του που έχουν μοιραστεί στα χείλη όλων μας, αποτελούν τη μεγάλη παρακαταθήκη του εκτενούς έργου του. Τα «Μαλαματένια λόγια» του μας βοήθησαν να εκφράσουμε μέσα από το τραγούδι τις πιο προσωπικές μας στιγμές: τη λύπη μας και τη χαρά μας, τη συνάντηση με τον διπλανό μας και τη μοναξιά μας. Οι στίχοι του Ελευθερίου τραγούδησαν τη μοναχικότητα, το αστικό τοπίο μιας κοινωνίας που αλλάζει από τη Δικτατορία προς τη μεταπολίτευση, τους άδειους δρόμους και τις στριμωγμένες πόλεις, τα τοπία και τους ανθρώπους τους.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Η γλώσσα μας θα τον τραγουδάει για πάντα". 

Στην κηδεία του Μάνου Ελευθερίου, την Τρίτη 24 Ιουλίου 2018, στις 12 το μεσημέρι, από το Α΄ Νεκροταφείο, θα παραστεί η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού.

Γραφείο Τύπου Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού
Tags: ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons