Το "Εν Χορδαίς και Οργάνοις" στο ΚΠΙΣΝ με τη μουσική παράσταση "Μάρκος ο Δάσκαλός μας"

Στο πλαίσιο της σειράς υπαίθριων συναυλιών Parklife, το ΚΠΙΣΝ παρουσιάζει την Κυριακή 15 Ιουλίου στις 21:00 το μουσικό σύνολο των μαθητών της συριανής μουσικής σχολής "Εν Χορδαίς & Οργάνοις" στο Ξέφωτο, για μια μουσική παράσταση με τίτλο "Μάρκος ο Δάσκαλός μας", στην πρώτη του εμφάνιση εκτός Σύρου.

Το μουσικό σύνολο ιδρύθηκε στο Σύρο το 2017 με σκοπό την εκμάθηση λαϊκών οργάνων και τη διατήρηση της λαϊκότητας του πολιτιστικού στοιχείου της μουσικής ρίζας του τόπου. Αυτό ήταν και το στοιχείο στο οποίο επικέντρωσε το ενδιαφέρον του ο πρωτεργάτης του Εν Χορδαίς, Σταύρος Ξαρχάκος, ο οποίος έδωσε και τον βηματισμό στην παροχή λαϊκής κατάρτισης στους δρόμους του ρεμπέτικου, πάνω στα χνάρια του Μάρκου Βαμβακάρη.

Στη συναυλία στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, το κοινό θα ταξιδέψει στη μουσική της ταινίας «Ρεμπέτικο», σε στίχους Νίκου Γκάτσου και μουσική Σταύρου Ξαρχάκου, ενώ θα ακολουθήσει μία μουσική αναδρομή στη δεκαετία του 1930 και 1940, δηλαδή στην εποχή του μεσοπολέμου όπου άνθισε η ρεμπέτικη μουσική. Θα ακουστούν μερικά από τα πιο εμβληματικά τραγούδια του μεγάλου και πρωτοπόρου Συριανού λαϊκού συνθέτη Μάρκου Βαμβακάρη, ενώ το σύνολο θα πλαισώσουν φωνητικά ο Γιώργος Νταλάρας και Ηρώ Σαΐα.

Το μουσικό σύνολο αποτελείται από τους:
Λαυρέντη Στρατή (μπουζούκι - τζουράς - μπαγλαμάς), Γιώργο Παχή (μπουζούκι - τζουράς - μπαγλαμάς) Θεόφιλο Ζερβό (μπουζούκι - τζουράς - μπαγλαμάς), Αλέξανδρο Χαλαβαζή (κιθάρα), Παντελή Ρούσσο (μπουζούκι - τζουράς - μπαγλαμάς) Βαγγέλη Στεφάνου (κιθάρα), Πέτρο Στεφάνου (μπουζούκι - τζουράς - μπαγλαμάς), Αγνή Ρούσσου (μπουζούκι), Παναγιώτη Μαντή (μπουζούκι - μπαγλαμάς), Θανάση Σταχτά (μπουζούκι), Ηλία Παπαμακάριο (μπουζούκι), Μιχάλη Μπόνη (μπουζούκι), Γιώργο Λουδάρο (πιάνο) που πλαισιώνονται από τους δασκάλους τους, Αρίστο Βαμβακούση (μπουζούκι), Δημήτρη Μαραγκό (ακορντεόν) και Τάκη Φραγκού (κοντραμπάσο).

Είσοδος ελεύθερη. 

Σας περιμένουμε όλους να απολαύσουμε τη συναυλία στο πάρκο!

---------------
Πληροφορίες ώστε να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι:

Στο Ξέφωτο υπάρχουν κάποιες ελεύθερες καρέκλες περιμετρικά. Δεν επιτρέπεται να τοποθετηθούν πάνω στο γκαζόν. 
Προτείνεται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό, ψάθα ή κάποιο ύφασμα για το έδαφος.
Tags: , , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons