6ο Φεστιβάλ Τζαζ Σύρου (5-7.10.2018)

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί το Syros Jazz Festival, το τριήμερο 5-7 Οκτωβρίου 2018 στο Θέατρο Απόλλων. 

Το φεστιβάλ ξεκινά την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου με τον κιθαρίστα Ανδρέα Παπαγιαννακόπουλο που θα παρουσιάσει δικές του συνθέσεις από το πρόσφατο άλμπουμ με τίτλο Leoforio και συνεχίζεται με τον μπασίστα Πέτρο Κλαμπάνη, που εγκατεστημένος στη Νέα Υόρκη εδώ και αρκετά χρόνια κάνει σημαντική διεθνή καριέρα. Ο μπασίστας θα παρουσιάσει το Rooftop Stories, ένα πρωτότυπο οπτικοακουστικό σόλο project.

Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου το πρόγραμμα ανοίγει με την προβολή του ντοκιμαντέρ για τον αυτοσχεδιασμό και την ελεύθερη μουσική έκφραση “In Situ” του Άκη Κερσανίδη και της Χρύσας Τζελέπη. Η προβολή θα γίνει παρουσία των δημιουργών της ταινίας. Στη συνέχεια θα εμφανιστεί το γκρουπ Triplicity, ένα τρίο που συνδυάζει επιρροές από τις παραδοσιακές φόρμες της τζαζ και τις γεμάτες ενέργεια διαθέσεις του ροκ μέχρι την αφρικάνικη πολυρυθμία, σε ένα ηλεκτρικό και γεμάτο με διάθεση για περιπέτεια άκουσμα.

Την τελευταία μέρα του τριημέρου θα ανοίξει η Symmetry Band του μπασίστα Μιχάλη Μέσσιου, ένα από τα καλύτερα σχήματα της Κυπριακής σκηνής και το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με το Craig Handy - Yiannis Kassetas Group, μια μοναδική συνύπαρξη του σπουδαίου Αμερικανού σαξοφωνίστα Craig Handy με τον Έλληνα σαξοφωνίστα Γιάννη Κασσέτα.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Διοργάνωση: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου / Δήμος Σύρου-Ερμούπολης 

Υποστήριξη παραγωγής: ΕνΤοΠοΣύρο

Επιμέλεια Φεστιβάλ: Βαγγέλης Αραγιάννης, Γιάννης Ρούσσος, Χάρης Βεκρής


Το φεστιβάλ στηρίζουν:

Υπουργείο Παιδείας Κύπρου
Blue Star Ferries
Boheme Del Mar
Ασφάλειες Κρυστάλλης
Οινοπνευματοπωλείον Κριτσίνη
Ούζο Veto - Ποτοποιία Σπέντζα Μυτιλήνης

http://tsou.gr, all_about_ouzo
Χορηγοί επικοινωνίας: www.syrostoday.gr, www.jazzonline.gr, www.musicpaper.gr, Empneusi 107 FM

Ιστοσελίδα: www.syrosjazzfestival.gr / Επικοινωνία: syrosjazzfestival@gmail.com

5-7 Οκτωβρίου 2018
Θέατρο Απόλλων
Ώρα έναρξης 20:00
Ελεύθερη είσοδος 
Tags: , , , , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons