Ηχητικές Συναντήσεις Σύρου 2018 (Άνω Σύρος, 2-12 Ιουλίου 2018)

Για έβδομη συνεχή χρονιά διοργανώνονται φέτος οι Ηχητικές Συναντήσεις Σύρου (Syros Sound Meetings), και το πρόγραμμα δημιουργικής διαμονής καλλιτεχνών Sounding Paths Residency, με έδρα την Παλαιά Μονή Ιησουιτών της Άνω Σύρου.

Από τις 2 μέχρι τις 12 Ιουλίου 2018, 13 καλλιτέχνες (1 προσκεκλημένος και 12 συμμετέχοντες που επιλέχθηκαν μετά από ανοιχτή διαδικασία αιτήσεων), θα μείνουν στην Άνω Σύρο και θα περιπλανηθούν στα σκαλιά του οικισμού, στα μονοπάτια της Απάνω Μεριάς, και σε όλη την επιφάνεια του νησιού, ηχογραφώντας, αυτοσχεδιάζοντας και διερευνώντας τρόπους δημιουργικής αποτύπωσης της ηχητικής φυσιογνωμίας της Σύρου. Πρόκειται για ένα εντατικό πρόγραμμα δημιουργικής έρευνας, με στόχο την ενθάρρυνση διεθνών καλλιτεχνικών συνεργασιών και την ουσιαστική γνωριμία των συμμετεχόντων με τον αστείρευτο ακουστικό πλούτο της περιοχής.

Ο φετινός προσκεκλημένος καλλιτέχνης είναι ο διεθνούς φήμης μουσικός, συγγραφέας και θεωρητικός του ήχου, David Toop (Καθηγητής Ακουστικού Πολιτισμού & Αυτοσχεδιασμού στο Πανεπιστήμιο Τεχνών του Λονδίνου). Οι λοιποί συμμετέχοντες που επιλέχθηκαν ανάμεσα σε πάνω από 120 αιτήσεις για την φετινή διοργάνωση είναι οι Mitchell Akiyama (Καναδάς), Johannes Bergmark (Σουηδία), Coppice (Η.Π.Α.), Renato Grieco (Ιταλία), Brigitte Hart (Αυστραλία / Mεγ. Βρετανία), Matthew Philip Hopkins, (Αυστραλία), Μάγδα Λαμπροπούλου (Ελλάδα), Anna Lerchbaumer (Αυστρία), Katherine Liberovskaya (Η.Π.Α. / Kαναδάς), Σάββας Μεταξάς (Ελλάδα), Phill Niblock (Η.Π.Α.), Zina Sarris (Ελλάδα / Μεγ. Βρετανία)

Την Τετάρτη 11 Ιουλίου θα γίνει, όπως κάθε χρόνο, μια τελική ανοιχτή παρουσίαση της εν εξελίξει και ολοκληρωμένης δουλειάς των συμμετεχόντων, στον χώρο της Παλαιάς Μονής Ιησουιτών.

Ανοιχτές στο κοινό θα είναι επίσης:
- οι πρώτες παρουσιάσεις γνωριμίας με τους επιλεγμένους συμμετέχοντες του φετινού προγράμματος, την Τρίτη 3 Ιουλίου στις 18:30
- η ομιλία του Prof. David Toop, την Τετάρτη 4 Ιουλίου στις 19:00.

Oι ομιλίες θα γίνουν στα αγγλικά.

Ενδιάμεσες αυτοσχέδιες δράσεις, ενημερώσεις, και τυχόν αλλαγές στο πρόγραμμα θα ανακοινώνονται σε τακτική βάση από το ειδικό ιστολόγιο καταγραφής του φετινού residency, στο http://soundingpaths.wordpress.com.

Μουσικοί και ηχητικοί καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται να συναντηθούν και να συμπράξουν με τους συμμετέχοντες κατά την διάρκεια της διαμονής τους στη Σύρο μπορούν επίσης να επικοινωνούν με την διοργάνωση μέσω e-mail, στο soundmeetings@gmail.com.

Το Sounding Paths Residency 2018 διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Σύρου και την Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, και συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο του προγράμματος Interfaces, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Creative Europe).
Tags: , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons