Το VR tour της έκθεσης "160 Χρόνια Made In Greece" είναι έτοιμο! Είστε έτοιμοι για επιβίβαση;

Το Enfield 8000 κατά τη διάρκεια της έκθεσης

Το ταξίδι στην ελληνική βιομηχανία συνεχίζεται…

Ladies and gentlemen, με μεγάλη χαρά σας παρουσιάζουμε το VR tour της έκθεσης "160 Χρόνια Made In Greece"!

Τον Ιανουάριο του 2018 ξεκίνησε ένα πολύχρωμο και συναρπαστικό ταξίδι στην ελληνική βιομηχανία μέσα από την ιστορική έκθεση "160 χρόνια made in Greece" που διοργανώθηκε στην Τεχνόπολη και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο έχοντας προσελκύσει περισσότερους από 18.000 επισκέπτες κάθε ηλικίας. Για πρώτη φορά σε τέτοια έκταση, ανασυστάθηκαν 160 χρόνια ελληνικής βιομηχανίας, από το 1857 έως σήμερα, και μέσα από 3 ενότητες παρουσιάστηκαν 8 κλάδοι, 120 βιομηχανίες και περισσότερα από 800 αντικείμενα.

Φυσικά, η έκθεση δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα χωρίς την πολύτιμη συμβολή ιδιωτών, συλλεκτών, φορέων, αρχείων και εταιριών που μας εμπιστεύτηκαν παραχωρώντας μας σπάνιο αρχειακό υλικό, ανάμεσα τους και το Βιομηχανικό Μουσείο Ερμούπολης.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Enfield 8000 έδωσε την δυνατότητα στους νεώτερους να γνωρίσουν από κοντά το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που παράχθηκε στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Σύρο, κάτι το οποίο πολλοί απ' ότι διαπιστώσαμε δεν ήξεραν. Την έκθεση παράλληλα κόσμησαν, προερχόμενα επίσης από την Σύρο, εξαρτήματα των εργοστασίων Κλωστοϋφαντουργίας, έργα τέχνης της Υαλουργίας του 19ου αι., καθώς και φωτογραφίες από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του Νεωρίου και της πλωτής δεξαμενής.

Το ταξίδι όμως δεν σταματά εδώ… Η ομάδα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου, αφενός έχοντας πάντοτε ως στόχο να συμβαδίζει με τις σύγχρονες τάσεις και να αγκαλιάζει τις νέες τεχνολογίες και αφετέρου θεωρώντας υποχρέωση και ανάγκη να διατηρήσει ζωντανή την έκθεση, προϊόν τεράστιας συλλογικής προσπάθειας και αποτέλεσμα πρωτότυπης ιστορικής έρευνας, σας παρουσιάζει το "160 χρόνια made in Greece" VR tour.

Δίνεται, λοιπόν, την ευκαιρία τόσο στην επιστημονική κοινότητα όσο και σε όλους όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την ελληνική βιομηχανική ιστορία, να διαβάσουν όλα τα κείμενα, να δουν και να περιεργαστούν τις σπάνιες εικόνες, τα τεκμήρια και τα αντικείμενα αλλά και να αλληλεπιδράσουν με τα διαδραστικά εκθέματα!

Είστε έτοιμοι για επιβίβαση;
https://goo.gl/Rj2PWy

**Μπορείς να περιηγηθείς είτε με το κινητό ή το tablet σου είτε –για μεγαλύτερη ευκρίνεια- με το pc σου!

Tags: , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons