Η ταινία μικρού μήκους “LEttERS” από το 1ο Γυμνάσιο ΣύρουΗ ταινία μικρού μήκους “LEttERS” από το 1ο Γυμνάσιο Σύρου όπως την προλογίζουν οι μαθητές του, στην ιστοσελίδα του σχολείου τους.

Στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος “Ένα μονοπάτι μια ιστορία” και αφού πεζοπορήσαμε κάμποσες Κυριακές σε όμορφα μονοπάτια του νησιού, άλλοτε με βροχή, άλλοτε με βοριάδες, άλλοτε με ζέστη…αλλά πάντα με πολύ διάθεση…ε και λίγη γκρίνια , αποφασίσαμε πως ήρθε η στιγμή να αφηγηθούμε μία ιστορία των τόπων που γνωρίσαμε.

Ένας παλιός θρύλος για τις όμορφες παραλίες της Απάνω Μεριάς μας ενέπνευσε. Παιδιά της περιβαλλοντικής ομάδας (τα φοβερά κορίτσια της Γ’) δημιούργησαν το σενάριο. Έτσι και χάρη στην πολύτιμη συνεργασία που είχαμε με την κινηματογραφική ομάδα CINEφο του σχολείου γυρίστηκε η ταινία μικρού μήκους “LEttERS”.

Ο θρύλος έλεγε ότι:
Στις ακροθαλασσιές ζουν ακάθαρτα πνεύματα που ουρλιάζουν και βγάζουν τρομαχτικές φωνές, όταν στην νύχτα αντικρίσουν καράβι να πλησιάζει. Είναι τόσο τρανταχτές οι φωνές που αισθάνεσαι το έδαφος να κουνιέται κάτω από τα ποδιά σου.

Μιλάνε ακόμα οι πολύ παλιοί ναυτικοί την εποχή των πειρατών ακόμα για παράξενα πλάσματα που βρισκόταν στις παραλίες του νησιού και όταν περνούσαν τα καράβια από κοντά τα έβλεπαν να κρατούν πυρσούς και τα άκουγαν να ουρλιάζουν φριχτά με μια φωνή που έβγαινε λες από την κόλαση.
Λέγανε ότι τα πλάσματα αυτά ήταν κάτοικοι και της στεριάς και της θάλασσας κάτι μεταξύ ψαριού και ανθρώπου.
Λένε ακόμα ότι στις έρημες παραλίες του νησιού της Σύρου οι κουρσάροι αντίκριζαν γοργόνες να κολυμπούν στην ράχη των κυμάτων.

Τα γυρίσματα έγιναν στη τελευταία μας πεζοπορία, στην παραλία της Γριάς Σπηλιάς, γνωστή κυρίως και ως η παραλία του Αμερικάνου ή Γράμματα.

Απολαύστε την!


Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons