ΕΚΘΕΣΗ: Χρυσές Κυκλάδες | Λυδία Νικολάου

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, «Σύρος Πολιτισμός 2018», πραγματοποιείται η εικαστική έκθεση «Χρυσές Κυκλάδες», από τις 4-18 Ιουλίου 2018, στην Αίθουσα Παραδοσιακών Επαγγελμάτων Άνω Σύρου.

Εγκαίνια: Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018 και ώρα 21:00

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: 20:00 - 24:00


Η Λυδία Νικολάου γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε Interior Design και γραφιστική, έκτοτε συμμετέχει σε θεωρητικά και εργαστηριακά σεμινάρια που αφορούν στην Τέχνη και τη μουσειακή αγωγή, έχει εκπονήσει σχετικές μελέτες ενώ εξακολουθεί να μελετά την αρχαία - προϊστορική τέχνη θεωρητικά και πειραματικά.
Η έρευνά της για το αρχαίο υλικό, με την γεωλογία της Σύρου να την εμπνέει προμηθεύοντας της υλικό για τα έργα της από το 2009 που εγκαταστάθηκε στο νησί, την οδήγησε σε μια εκπληκτική ανακάλυψη: την πέτρα του Ερμή. Οι προβληματισμοί της είναι κυρίως κοινωνικοί και περιβαλλοντικοί, ενώ στα έργα της εναποθέτει την πλούσια εσωτερική εμπειρία της σε μια αλχημεία γης και φωτός με πρόθεση πέρα από την αίσθηση του αντικειμένου να γίνει αντιληπτή η ουσία.


ΧΟΡΗΓΟΙ
Blue Star Ferries
Βιομηχανία βερνικιών και χρωμάτων VERNILAC
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΥΡΟΥ- Νικόλαος Χατζάκης
“Ανθέων οδός”- Μάρκος Ρούσσος

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΕΡΤ3, ΕΡΤ Β. ΑΙΓΑΙΟ, ΕΡΤ Ν. ΑΙΓΑΙΟ, COSMOSFM.ORG – HELLENIC PUBLIC RADIO NY, SDS RADIO GREEK, FOCUS 103,6 FM, ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ, SYROS AGENDA


Γραφείο Επικοινωνίας Δήμου Σύρου - Ερμούπολης
Tags: , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons