Η Σύρος παρούσα στη Σύνοδο Κορυφής στο Βερολίνο για την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική ΚληρονομιάΗ Σύνοδο Κορυφής για την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Κληρονομιά θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 24 Ιουνίου 2018 στο Βερολίνο της Γερμανίας. Με το σύνθημα Sharing Heritage – Sharing Values, θεωρείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως μία από τις δημόσιες εκδηλώσεις "κλειδί" του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς (EYCH) και θα υποστηριχθεί από το πρόγραμμα Creative Europe της ΕΕ.  Διοργανώνεται από την Europa Nostra, το Stiftung Preußischer Kulturbesitz (SPK) και τη German Cultural Heritage Committee (DNK), ενεργώντας ως εθνικός συντονιστής του EYCH στη Γερμανία. 

Έχει ως στόχο να ενώσει και να κινητοποιήσει ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερομένων, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, για μια φιλόδοξη ατζέντα ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς. Θα συμμετάσχουν υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι ινστιτούτων της ΕΕ, των κρατών μελών και των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών από όλη την Ευρώπη. 

Στο πλαίσιο αυτής της συνόδου κορυφής, σε ειδική συνεδρία που θα πραγματοποιηθεί, το παρόν θα δώσει ο κ. Παύλος Χατζηγρηγορίου, Ειδικός Ψηφιακής Κληρονομιάς και Δημιουργός του HERMeS (που βραβεύτηκε σχετικά από τη Europa Nostra στο Όσλο στις 11 Ιουνίου 2015 στα Europa Nostra Awards, το ανώτατο βραβείο πολιτιστικής κληρονομιάς Ευρωπαϊκής Ένωσης στην κατηγορία “'Έρευνα & Ψηφιοποίηση”) και το σχετικό βραβείο κοσμεί πλέον την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο δημαρχιακό μέγαρο του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης. 

Συντονιστής της ειδικής αυτής συνεδρίας θα είναι ο Wolter Braamhorst, Στέλεχος ΜΜΕ, Ιστορικός Πολιτισμού και Ιδρυτής της TVCulture Ολλανδίας.

Ο κ. Χατζηγρηγορίου θα είναι ένας από τους ομιλητές στο debate του πάνελ της εκδήλωσης "The Future is Now: Communicating Cultural Heritage in 2020s" που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 (15.30 - 16.30 τοπική ώρα) στο Βερολίνο, στην αγγλική γλώσσα.

Η ειδική αυτή συνεδρία οργανώνεται από την Europa Nostra, το κορυφαίο δίκτυο πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης, σε συνεργασία με τον εταιρικό της εταίρο Bertelsmann, την κορυφαία παγκόσμια εταιρεία μέσων ενημέρωσης που εδρεύει στη Γερμανία. Θα δώσει το λόγο σε διακεκριμένους «επικοινωνούντες» σχετικά με την απτή και άϋλη κληρονομιά της Ευρώπης. Θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους με το ακροατήριο, αποτελούμενο από αφοσιωμένους επαγγελματίες της πολιτιστικής κληρονομιάς, εθελοντές και δραστηριότητες από όλη την Ευρώπη.

Δείτε το πρόγραμμα της https://bit.ly/2JVjIMz

www.facebook.com/events/212410922697061/
Από το πάνελ της εκδήλωσης:

Tags: , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons