ΕΚΘΕΣΗ: Διαδρομές - Εν Πλω | Εικαστική Μαθητική Έκθεση από Κυκλάδες και Δωδεκάνησα

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Δικτύου Εικαστικών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Σύρου (Δ.Ε.Ε.Π.Σ.), το Σωματείο της Λέσχης Ποσειδωνίας Σύρου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς Καλλιτεχνικών Μαθημάτων των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Λέρου και της Σύρου συνδιοργάνωσε ανοιχτό κάλεσμα προς τα Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και Ειδικά Εργαστήρια Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) των νομών Κυκλάδων και Δωδεκανήσων και σε όλους τους μαθητές τους με στόχο τη δημιουργία και παρουσίαση πρωτότυπων εικαστικών έργων.

Σκοπός της έκθεσης είναι:
1. Ταξίδι της φαντασίας μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας
2. Καλλιέργεια της εικαστικής έκφρασης με έμφαση στη νησιωτικότητα και την κοινή νησιωτική καταγωγή των μαθητών.
3. Εξάλειψη των αποστάσεων μεταξύ των νησιών μέσω της καλλιτεχνικής έκφρασης και της ανταλλαγής ιδεών, εμπειριών και πληροφοριών μεταξύ των μαθητών.

Η εικαστική δράση με θέμα «Διαδρομές - Εν πλω», ανοιχτή σε νέες προτάσεις και ιδέες, επιδιώκει να εκφράσει τις σκέψεις των μαθητών για τις διαδρομές που κάνουν στη ζωή τους με όποιον τρόπο και αν γίνονται αυτές. Οι μαθητές μπόρεσαν να εκφραστούν και να δημιουργήσουν εικαστικά έργα με διαφορετικές τεχνικές και υλικά, δισδιάστατα ή τρισδιάστατα έργα, παρουσιάσεις, βίντεο, κατασκευές, ομαδικά έργα, έργα με συνοδευτικά κείμενα κ.ά.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε πρώτα στη Λέρο, στον χώρο Crystal System (Αλευρόμυλος Καστή), Μπρούτζι, Αγία Μαρίνα, από 11 έως 17 Μαΐου 2018. Την επιιμέλεια της έκθεσης της Λέρου είχε η ζωγράφος και εκπαιδευτικός καλλιτεχνικών μαθημάτων Β/θμιας εκπαίδευσης Χαρά Χρυσανθάκη.

Η τελική έκθεση θα πραγματοποιηθεί στη Σύρο, στις αίθουσες του ΔΕΕΠΣ της Λέσχης Ποσειδωνίας Σύρου από 9 Ιουνίου έως και 9 Ιουλίου 2018, όπου θα εκτεθούν όλα τα έργα των συμμετεχόντων. Εκεί θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν και να γνωριστούν από κοντά μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Στην έκθεση μας θα μπορείτε επίσης και να απολαύσετε το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του ΕΝΕΕΓΥΛ Σύρου «Κυνηγώντας Χίμαιρες»!

Η έκθεση θα προβληθεί και ψηφιακά στις οθόνες των πλοίων της Blue Star Ferries που εκτελούν τη διαδρομή Κυκλάδες - Δωδεκάνησα. 

Εγκαίνια έκθεσης 9/6/2018 | 11 π.μ.-1 μ.μ.

Ωράριο λειτουργίας: 
Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 11π.μ. - 1 μ.μ.
9/6 - 9/7/2018


Οργανωτές: ΔΕΕΠΣ - Δίκτυο Εικαστικών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Σύρου
Συνδιοργανωτές: Cyclades Culture - Τμήμα Πολιτισμού Κυκλάδων Περιφέρειας Ν.Αιγαιου
Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons