Αφιέρωμα στον Μάρκο Βαμβακάρη και τον Γρηγόρη Μπιθικώτση στην ΕΡΤ1Την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018, μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ1, η εκπομπή «Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ» μας ταξίδεψε από τον πατριάρχη του ελληνικού τραγουδιού, Μάρκο Βαμβακάρη στον απόλυτο σερ, Γρηγόρη Μπιθικώτση, μέσα από ένα εκτενές μουσικό αφιέρωμα.

Ήταν το 1960 όταν ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης φτάνει μ’ ένα ποδήλατο στο σπίτι του Μάρκου Βαμβακάρη στην Παλιά Κοκκινιά για να του πει πως θέλει να ηχογραφήσει ξανά τα παλιά αλλά να πει και νέα τραγούδια του.

Αυτά τα τραγούδια που έγραψαν και γράφουν ιστορία και ενώνουν τους δύο κορυφαίους καλλιτέχνες θα ακούσουμε στην εκπομπή, που παρουσιάζουν η Ναταλία Δραγούμη και ο Παναγιώτης Μπουγιούρης.

Διασκέδαση αλλά με αξιώσεις, γλέντι της καρδιάς και των αισθήσεων, ψυχαγωγία αληθινή. Και μαζί στιγμές ακρόασης, μουσικής ομορφιάς και ευαισθησίας.

Στο στούντιο η Άννα Μπιθικώτση, κόρη του σερ, και ο Στέλιος Βαμβακάρης, γιος και συνεχιστής του πατριάρχη.

Συγκλονιστική στιγμή, η παρουσία του σπουδαίου Σταμάτη Κόκοτα.

Μαζί τους, ένα εκλεκτό επιτελείο ερμηνευτών με τους Γεράσιμο Ανδρεάτο, Σωτήρη Δογάνη, Παντελή Θεοχαρίδη, Λεωνίδα Μπαλάφα, Ελεάννα Φινοκαλιώτη, Εβελίνα Αγγέλου, Ευτυχία Μητρίτσα, Νίκο Γραίγο, Ανδρέα Λάφη, καθώς και η Μικτή Χορωδία Αμαρουσίου «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου» με μαέστρο την Όλγα Αλεξοπούλου.

Προσκεκλημένοι επίσης, ηθοποιοί και άνθρωποι των Τεχνών, όπως οι Στέλιος Μάινας, Κατερίνα Μισιχρόνη, Τάσος Κοντογιαννίδης, Κώστας Σπυριούνης, Γιώργος Θανόπουλος, Δημήτρης Βαρθαλίτης, Άρης Αναγνωστόπουλος, Θανάσης Θεολόγης και ο δημοσιογράφος Νίκος Τσώνης.

Παρουσίαση: Ναταλία Δραγούμη – Παναγιώτης Μπουγιούρης.
Σκηνοθεσία: Κοσμάς Φιλιούσης.
Αρχισυνταξία: Kώστας Μπαλαχούτης.
Διεύθυνση φωτογραφίας: Κώστας Ματίκας.
Διεύθυνση ορχήστρας: Γιώργος Παγιάτης.
Υπεύθυνη καλεσμένων: Μάρα Χαρμαντά.
Εκτέλεση παραγωγής: Studio Pixel.

Παρακολουθήστε το αφιέρωμα παρακάτω:
Πηγή κειμένου: webtv.ert.gr
Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons