ΕΚΘΕΣΗ: Tesseris Masters Törn | Braun, Dickgiesser, Kresse & Tolke

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «Σύρος Πολιτισμός 2018», οι TESSERIS MASTERS TöRN θα παρουσιάσουν, στην Πινακοθήκη Κυκλάδων, έκθεση ζωγραφικής, βασισμένη στην γερμανική αφηρημένη τέχνη, από τις 9 Ιουνίου έως τις 8 Ιουλίου 2018. 


Oι Reinhold Braun, Friedrich Dickgiesser, Leander Kresse, Arnim Tölke ήταν φοιτητές στη Σχολή του "Meisterschüler" και μαθητές του φημισμένου Γερμανού καλλιτέχνη Markus Lüpertz, στην παγκοσμίου φήμης Ακαδημία Τέχνης του Ντίσελντορφ. Και οι τέσσερις ζωγράφοι, με κοινό χαρακτηριστικό τη σταθερή αγάπη για το χρώμα που διεισδύει στα έργα τους, έχουν πολυπλοκότητα στα θέματα και στην απόδοσή τους, απαλλαγμένοι και απελευθερωμένοι από τον υποχρεωτικό τρόπο έκφρασης, σαν αποτέλεσμα της ελευθερίας που πήραν από το δάσκαλό τους. Δεν είναι μια απλή ομάδα καλλιτεχνών, είναι φίλοι. Αγαπούν και σέβονται ο ένας τον άλλον. Η επιτυχία τους στην επίκληση της έκπληξης δεν επιτυγχάνεται μόνο στο ότι αντιδρούν στις προκλήσεις του κόσμου στο έργο τους, με ότι συμβαίνει σήμερα, αλλά το κάνουν, έτσι ώστε να το αντανακλούν με μοναδικούς και διαφορετικούς τρόπους, δίδοντας στους λάτρεις της τέχνης μια σιωπηρή υποχρέωση να αναζητήσουν και να γνωρίσουν το έργο τους.

9/6 - 5/7/2018
Πινακοθήκη Κυκλάδων 

Εγκαίνια: Σάββατο 9/6, 20:00 

Ώρες Λειτουργίας: 11:00-13:00 και 18:30-22:00 
Δευτέρα έως Τετάρτη κλειστά
Tags: , , , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons