Ένα project από τους μαθητές της Σύρου για το Παιδικό Φεστιβάλ των Κυκλάδων "syroskidz"

Το καλοκαίρι του 2017 διοργανώθηκε για πρώτη φορά στη Σύρο από το Τμήμα Πολιτισμού Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου το Παιδικό Φεστιβάλ των Κυκλάδων "syroskidz" με μεγάλη συμμετοχή παιδιών.

Φέτος το καλοκαίρι, θα πραγματοποιηθεί ξανά στις 27 Ιουλίου έως τις 29 Ιουλίου 2018 σε πολλά σημεία του νησιού μας.

Το syroskidz καλεί όλους τους μαθητές της Α', Β' και Γ' τάξης των Δημοτικών Σχολείων της Σύρου, τους εκπαιδευτικούς και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων να συμμετέχουν στο Παιδικό Φεστιβάλ των Κυκλάδων.

Το νέο project του Φεστιβάλ ονομάζεται "Η ΖΩΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΟΥ" και μπορεί να αναπτυχθεί σε ποικίλες δραστηριότητες όπως επίσκεψη σε μνημεία, ιστορία, γαστρονομία, φωτογράφιση τοπίων, αναζήτηση και εξερεύνηση ανθρώπων, φυτών κα. Η θεματολογία θα επιλεγεί από τα παιδιά και έχει ως στόχο να γνωρίσουν καλύτερα το νησί τους με διάφορους τρόπους. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με τη δημιουργία εικονόλεξου με συγκεκριμένη έκταση (200 λέξεις και εικόνες σε σελίδα Α3). Τα εικονόλεξα που θα δημιουργήσουν τα παιδιά θα μετατραπούν σε ταινία μικρού μήκους σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros. Η ημερομηνία λήξης συμμετοχών είναι η Τρίτη 15 Μαΐου 2018 και η παράδοση του εικονόλεξου θα γίνει στις 13 Ιουνίου 2018.

Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθυνθείτε στην κ. Χρηστιάννα Πάπιτση στο e-mail: cycladesculture@gmail.com και xpapitsi@gmail.com.
Tags: , , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons