Έξι Γαλάζιες Σημαίες σε ακτές της ΣύρουΗ Σύρος διεκδίκησε και κατάφερε να εξασφαλίσει, για δεύτερη συνεχή χρονιά, έξι (6) Γαλάζιες Σημαίες σε ακτές του νησιού, σε σύνολο 35 Γαλάζιων Σημαιών σε όλες τις Κυκλάδες. Συγκεκριμένα, οι ακτές που θα έχουν και φέτος Γαλάζια Σημαία είναι οι Αγκαθώπες, η Αζόλιμνος, η Βάρη, ο Γαλησσάς, το Κίνι και ο Φοίνικας. 

Το Πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία» υλοποιείται από το 1992 με πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης. Κάθε Γαλάζια Σημαία αποτελεί περιβαλλοντικό βραβείο και αποτυπώνει τη σωστή οργάνωση και την καθαριότητα των ακτών. 

Επιπλέον, για το καλοκαίρι του 2018, τέσσερις παραλίες της Σύρου (Αγκαθωπές, Βάρη, Γαλησσάς, Κίνι) χαρακτηρίστηκαν πολυσύχναστες από την αρμόδια επιτροπή του Λιμεναρχείου και σε αυτές πρόκειται να τοποθετηθούν ναυαγοσώστες με οργανωμένο εξοπλισμό. Στις συγκεκριμένες παραλίες, θα διατεθούν και τα ναυαγοσωστικά σκάφη του Δήμου, τα οποία είναι άρτια συντηρημένα ενόψει τη θερινής περιόδου. 

Στο πλαίσιο της σταδιακής αύξησης της επισκεψιμότητας των τελευταίων χρόνων, καθώς και της αύξησης του αριθμού των λουομένων, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης προγραμματίζει να διαθέσει την προσεχή τουριστική σεζόν περισσότερα από 120.000 ευρώ για τον καθαρισμό, την οργάνωση και τη συντήρηση του εξοπλισμού των παραλιών. 

Γραφείο Επικοινωνίας Δήμου Σύρου - Ερμούπολης
Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons