ΒΙΒΛΙΟ: Αχγιάτ Ανχάρ | Μαρώ Κάργα

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμούπολης σας προσκαλεί την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 στις 19.30 σε μια βραδιά συζήτησης η οποία θα είναι αφιερωμένη στο βιβλίο "Αχγιάτ Ανχάρ" της Μαρώς Κάργα (Εκδόσεις "Τόπος").

Για το βιβλίο θα μιλήσει η συγγραφέας

Περιγραφή βιβλίου

Μια ευρωπαϊκή ματιά στην ελληνική διασπορά, ένα αισθαντικό μυθιστόρημα για μια άγνωστη Ανατολή.

Υπάρχει άραγε τρόπος να γράψεις για την Αλεξάνδρεια, την Κωνσταντινούπολη, για την ελληνική διασπορά γενικά, δίχως να καταφύγεις στο φολκλόρ; Υπάρχει άραγε τρόπος να μιλήσεις με σύγχρονη ματιά για την εποχή και την κοινωνική τοπογραφία της «Λωξάνδρας», των «Ακυβέρνητων Πολιτειών», του «Αλεξανδρινού Κουαρτέτου» και, ταυτόχρονα, να μεταφέρεις πειστικά τις γεύσεις, τα αρώματα, τα χρώματα, τις αισθήσεις, τις μνήμες, τα γλωσσικά ιδιώματα, τις διαφορετικές κουλτούρες που πλημμυρίζουν την καθημερινότητα εκείνων των χρόνων;

Η νέα συγγραφέας Μαρώ Κάργα έγραψε ένα βιβλίο με αυτή την πρόθεση και, κατά την ταπεινή μας γνώμη, πέτυχε τον στόχο της. 

Το «Αγχιάτ Ανχάρ» (που στα αραβικά σημαίνει «ζωές ποτάμια») είναι ένα αισθαντικό μυθιστόρημα ποταμός με δυνατούς χαρακτήρες και σφικτή πλοκή για μια Ελλάδα που ως τώρα έχουμε κυρίως γνωρίσει κάτω από ένα φολκλορικό μανδύα.

Ιδού λοιπόν μια ευρωπαϊκή αφήγηση, μια ρεαλιστική ευρωπαϊκή ματιά στην καθ' ημάς Ανατολή, αυτήν που θεωρούμε ότι γνωρίζουμε καλά… Διαβάστε το οπωσδήποτε!

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε ΕΔΩ

Tags: , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons