Διαθέσιμες διαδικτυακά οι δύο ταινίες του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου Σύρου

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι προβολές στον Κινηματογράφο Παλλάς των δύο νέων ταινιών της κινηματογραφικής μας ομάδας, του μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ «Κυνηγώντας Χίμαιρες» και της μικρού μήκους ταινίας «Το Τραγούδι των Γλάρων».

Όσοι είστε μακριά ή δεν προλάβατε να τις δείτε μπορείτε από σήμερα να την απολαύσετε στον ιστότοπό μας πατώντας στους υπερσυνδέσεις αυτού του μηνύματος. Και στις δύο ταινίες υπάρχουν Ελληνικοί Υπότιτλοι.

Η δεκάλεπτη διαγωνιστική εκδοχή του ντοκιμαντέρ απέσπασε 1ο Βραβείο στην κατηγορία «Ταινίες Τεκμηρίωσης» στον 8ο Διεθνή Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Cinema… διάβασες;» και Βραβείο Πρωτότυπης Έρευνας στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Filmmakers 2018.

Συνεντεύξεις έδωσαν: Γλυνού Ευαγγελινή, Καραγάτση Μαρίνα, Κρίνος Αντώνης, Κυριάκης Νίκος, Στεργίου Πέγκυ, Τάρλοου Δημήτρης, Μάνος Τελώνης.

«Κυνηγώντας Χίμαιρες» - Ντοκιμαντέρ

Μετά από πολλές ώρες συζητήσεων με θέμα τη «Μεγάλη Χίμαιρα» του Μ. Καραγάτση που παρουσιάζει μια ιστορία που διαδραματίζεται εδώ, στο νησί μας τη Σύρο και συγκεκριμένα προβληματισμούς σχετικά με τι ήταν εκείνο που ενέπνευσε τον ίδιο αρχικά να γράψει αυτό το βιβλίο αλλά και στη συνέχεια πολλούς καλλιτέχνες να δημιουργήσουν πάνω στη «Μεγάλη Χίμαιρα» αποφασίσαμε τη δημιουργία της φετινής μας κινηματογραφικής προσπάθειας. Την υλοποίηση του ντοκιμαντέρ με τίτλο «Κυνηγώντας Χίμαιρες».
Το Τραγούδι των γλάρων

Ένα τραγούδι που ελάχιστοι από εμάς έχουμε παρατηρήσει!!! Η αγάπη γι’ αυτά τα πουλιά είναι το κοινό σημείο των πρωταγωνιστών μας. Ενός μαθητή του Νικόλα και του δασκάλου του Στέφανου. Τι συμβολίζουν και τι μηνύματα μπορούν να περάσουν στο θεατή;

Μια ταινία μικρού μήκους που δημιούργησε η κινηματογραφική ομάδα του σχολείου μας ελπίζοντας να προβληματίσει και να μας υπενθυμίσει τις πραγματικές αξίες της ζωής!!!

Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons