Παρουσίαση του βιβλίου «Ευτυχία, η Αρχοντοπούλα της Σμύρνης»

Ο Σύλλογος Μικρασιατών Ερμούπολης Σύρου σε συνεργασία με το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου σας προσκαλούν την Δευτέρα 21 Μαΐου 2018 και ώρα 7:00 μ.μ. στην αίθουσα του Λυκείου Ελληνίδων στην παρουσίαση του βιβλίου «Ευτυχία, η Αρχοντοπούλα της Σμύρνης» της Αικατερίνης Δούκα των εκδόσεων "Έννοια".

Την παρουσίαση θα κάνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Νίκος Λειβαδάρας.

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα αναγνώσουν τα μέλη του Συλλόγου μας Λίτσα Χαραλάμπους και Βασιλεία Τσαούσογλου.

Μετά το πέρας της παρουσίασης του βιβλίου, η Γεωργία Λίτσα θα παίξει με σαντούρι παραδοσιακά Μικρασιάτικα τραγούδια.


Παρουσίαση

Η ζωή της Ευτυχίας είναι ένας ύμνος στο μεγαλείο της ψυχής που αγωνίζεται ακαταπόνητα για την αξιοπρέπεια, το ιερό καθήκον προς την πατρίδα, την οικογένεια, τον συνάνθρωπο.
Στο γενετικό υλικό της Ευτυχίας βρίσκεται η Σμύρνη, το Αιγαίο με τα αναρίθμητα νησιά και τα ξωκκλήσια, οι αγώνες και τα ανδραγαθήματα των ψαράδων, οι Νηρηίδες, οι γοργόνες του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στο βάθρο της αιώνιας ευγνωμοσύνης της βρίσκονται ο Πειραιάς και το σωτήριο λιμάνι του που αγκάλιασαν το πλοίο των ξεριζωμένων, καθώς αγωνίζονταν να βρουν νερό να ξεδιψάσουν, έδαφος να ξαναριζώσουν, να μείνουν όρθιοι, διατηρώντας την αξιοπρέπεια της γενιάς τους. Στις δεκαετίες που κυλούσαν, ο απόηχος από το αφιονισμένο μαύρο άλογο με αναβάτη την αβυσσαλέα δίψα του για αίμα χριστιανικό, παρέμενε επτασφράγιστος στην καρδιά της Ευτυχίας, που γεννήθηκε, έζησε και ακολούθησε το κάλεσμα της ουράνιας σάλπιγγας, πάντα σαν αρχοντοπούλα της Σμύρνης. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Tags: , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons